Verkami

Pentina al Gat sent Euphôria! amb Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seguidors

La companyia de teatre Pentina el Gat enregistrarà el seu darrer espectacle musical 'Euphôria!'

L'associació IURTA busca finançament pel nou projecte 'Desplaçades'

Tres nous volums de la Sant Andreu Jazz Band

| 06/03/2022 a les 11:00h

Pentina el Gat
Pentina el Gat
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: El disc Euphôria! de la companyia de teatre Pentina el Gat i el projecte Desplaçades que compta amb una cantata i un conte il·lustrat de l'Associació IURTA.

PENTINA EL GAT 
Des de 1998, la companyia de teatre de Montcada i Reixac Pentina el Gat feia actuacions amb una interacció directa amb el públic familiar. Però, quan va arribar la pandèmia, el quartet es va trobar en una situació en què els seus espectacles s’havien d’adaptar i reinventar-se, ja que s’havia de mantenir una distància social. D’aquesta necessitat, va néixer Euphôria!
 
Ara que el projecte ja està engegat, la companyia ha iniciat un Verkami per a produir un disc de l’espectacle Euphôria!. Aquest treball compta amb nou cançons originals de Pentina el Gat. Totes aquelles persones que contribueixin en el mecenatge seran agraïdes amb una bossa tote, un disc signat i dedicat, els àlbums d’altres espectacles que han realitzat, entrades pel concert de presentació o un concert privat, depenent de la quanitat aportada.   
L’associació barcelonina Iurta ha iniciat un projecte per a reflexionar i conscienciar a infants de 10 a 12 anys sobre el fet migratori i l’emergència habitacional. L’Anna i la Berta són les protagonistes de Desplaçades, la composició musical de l’Ignasi Caballé i el Bernat Caseres. La narració tracta la història de  dues nenes que per diversos motius van haver d'emigrar de la seva zona de residència. El cor Veus de Pausa enregistrarà la veu de tota la cantata. A més a més, s’elaborarà un conte il·lustrat que tractarà diversos àmbits com l’amistat, les migracions, les cures, el racisme i els conflictes ambientals, entre d’altres. 

L’Associació IURTA ha engegat un Verkami per poder finançar la gravació de la cantata, la creació de partitures, la producció del conte il·lustrat i els arranjaments. Per tal de recompensar les aportacions que es facin al projecte, s’oferiran postals amb il·lustracions del conte, el conte i la cantata Desplaçades o entrades per a la presentació de la cantata. 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Veus de Pausa, verkami, Pentina el Gat, Associació IURTA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.