Actualitat

Chanel es converteix en la segona artista catalana en arribar al podi d'Eurovisió

L'artista olesana assoleix el tercer lloc amb 459 punts

Salomé, que l'any 1969 va obtenir el primer lloc en un quàdruple empat, és l'única artista dels Països Catalans que ha obtingut un millor resultat que l'olesana

Chanel: «No m'ha agradat l'atac personal que he rebut»

| 15/05/2022 a les 12:25h

Chanel
Chanel
Chanel va ser una de les grans triomfadores de la nit d'Eurovisió d'enguany. El certamen, que es va celebrar ahir a Torí, va catapultar l'artista olesana cap al podi gràcies a la seva interpretació de "SloMo". Tot i que en l'inici del vot del jurat especialitzat es va arribar a situar primera, finalment, Chanel va obtenir 459 punts i un tercer lloc que la converteix en la segona artista dels Països Catalans en arribar al podi en tota la història del festival. A més, el seu resultat ha esdevingut el segon millor registre eurovisiu d'un artista català, només superat per Salomé el 1969, que va aconseguir el primer lloc en un quàdruple empat amb els representants de França, Països Baixos i Gran Bretanya.


Per altra banda, Chanel ha aconseguit fer un gir de 180 graus a una altra tendència de les darreres edicions. En els últims sis anys, fins a tres altres artistes catalans van passar pel festival europeu, però, a diferència de Chanel, tots van quedar relegats als últims llocs de la classificació. Miki Núñez va quedar el 2019 en 22a posició i 54 punts, Alfred, fent duet amb Amaia, va obtenir el 2018 el 23è lloc amb 61 punts i el 2017 Manel Navarro va quedar en última posició amb tan sols 5 punts.

El gran guanyador de la nit d'ahir van ser la formació d'Ucraïna Kalush Orchestra, que es va endur el micròfon de cristall gràcies al gran suport rebut pel vot popular. A més, en segona posició va quedar el representant britànic, Sam Ryder, en quart lloc va quedar la sueca Cornelia Jakobs i en cinquè l'artista sèrbia Konstrakta.

Paral·lelament, el divendres es va celebrar el festival Liet International, que pretén ser una alternativa a Eurovisió que doni veu a llengües regionals i minoritàries. Enguany, en la seva 13a edició, celebrada a Tønder (Dinamarca), el català ha tornat a formar part del festival. Ho va fer de la mà de l'igualadí Roger Argemí, que va ser classificat en setena posició amb “La contradicció”.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Chanel, eurovisió

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.