Festivals

Porta Ferrada tornarà a omplir de música Sant Feliu de Guíxols

El festival se celebra del 30 de juny al 20 d'agost

Núria Graham, Ramon Mirabet, 31FAM, Mushka, Macaco i La Pegatina són alguns dels artistes programats

| 29/06/2023 a les 19:00h

El Festival de Porta Ferrada en la seva edició passada
El Festival de Porta Ferrada en la seva edició passada | Jordi Garcia Almansa
Demà arrenca l’edició 61 del Festival de Porta Ferrada. L’emblemàtic certamen de la Costa Brava s’emmarca encara en la celebració del seixantè aniversari, i comprèn més de quaranta espectacles, amb un cartell transversal d’artistes nacionals i internacionals –del pop i el rock a la clàssica i el jazz, passant pels humoristes– ubicats en diversos espais de Sant Feliu de Guíxols. A continuació, llistem alguns dels artistes catalans més destacats.

XAVIER RUDD + NÚRIA GRAHAM 
14 de juliol · Guíxols Arena

El cantautor i multiinstrumentista australià Xavier Rudd, amb una genuïna barreja de folk, reggae, blues i esperit surfer, actuarà ben precedit de la cantautora osonenca Núria Graham, que ara presenta el cinquè disc, Cyclamen (Primavera Labels, 2023), amb tretze composicions que dibuixen paisatges onírics.


RAMON MIRABET
22 de juliol · Espai Port

Amb el darrer disc, Free (autoeditat, 2022), Ramon Mirabet va signar el seu treball més instrospectiu, amb el qual va culminar dos anys d’experiències com la “Gira del Mar”, que va fer a bord d’un veler. Mentre prepara un documental de la gira i un nou disc antològic dels seus èxits, celebra a l’escenari els deu primers anys de carrera.


MISHIMA
23 de juliol · Espai Port

La banda de pop barcelonina fa gira amb el nou àlbum, L’aigua clara (The Rest Is Silence, 2022), el dotzè de la seva carrera, amb el qual va posar fi a cinc anys de silenci discogràfic. Un àlbum en el qual segueix explorant amb el seu estil cançons entre la melangia quotidiana i un existencialisme madur marca de la casa.


LAURA ANDRÉS
28 de juliol · Espai Port

Kintsugi (La Cúpula, 2022) és el curiós títol que la pianista i compositora vallesana Laura Andrés ha triat per al nou àlbum. El nom fa referència a l’art japonès en què es reenganxen peces de ceràmica trencades i simbolitza la resiliència i la necessitat vital de refer-se amb un conjunt de temes que inspiren el seu nou repertori.


CARLA I JOANA SERRAT
6 d’agost · Las Vegas

Les dues germanes vigatanes s’han dedicat a la música, però cadascuna ha volgut seguir un camí estilístic ben diferent. Mentre Joana Serrat ha excel·lit en el camp del folk americana, la Carla s’ha decantat per l’electrònica i el pop ambiental. Al festival, els seus camins i les seves veus es trobaran en una cruïlla prometedora.

BLAUMUT
10 d’agost · Guíxols Arena

Ja fa deu anys que va publicar-se El turista (Picap, 2012), el primer disc del grup de pop Blaumut. El projecte liderat per Xavier de la Iglesia oferirà un dels quatre concerts exclusius en format simfònic que ha preparat per celebrar-ho, en companyia de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona.


BARCELONA ART ORCHESTRA
30 de juliol · Las Vegas

La Barcelona Art Orchestra, formada recentment amb una base de sonoritat jazzística, commemora els 50 anys des del naixement de l’ona laietana, l’escena pionera que va inundar la Barcelona dels anys setanta, amb la sala Zeleste com a centre neuràlgic. A més, hi participen quatre dels grans músics que van fer els primers passos en aquella escena, amb el pianista i compositor Joan Albert Amargós, el guitarrista Toti Soler, el baixista Carles Benavent i el multiinstrumentista i també productor Xavier Batllés. A més, al mateix espai –i posteriorment a Barcelona– es podrà visitar una exposició divulgativa sobre l’escena ‘zelestial’, realitzada pel Grup Enderrock a partir del reportatge “50 anys de l’auge i caiguda de l’ona laietana” que el periodista Ferran Riera va publicar a la revista. En aquest marc, el divendres 28 de juliol Xavier Batllés oferirà una xerrada, en col·laboració amb Enderrock tot coincidint amb un altre aniversari lligat a la mateixa època, els 50 anys de l’ Orquestra Mirasol.


RODRIGO CUEVAS + BAIUCA
11 d’agost · Guíxols Arena

Autodefinit com a un ‘agitador folklòric’, l’asturià Rodrigo Cuevas significa tot un revulsiu per a la música d’arrel. El seu nou treball s’estrenarà en directe en una nit en què també actuarà el gallec Baiuca, un altre expert a barrejar les músiques tradicionals, el pop i l’electrònica. De fet, tots dos ja van enregistrar plegats el senzill “Veleno” (Raso Estudio, 2021).


31 FAM + MUSHKA
30 de juliol · Guíxols Arena

Les músiques urbanes també tindran espai al festival, amb una sessió compartida per dos artistes referencials. D’una banda els pioners 31 FAM, que presentaran Bona fe (Delirics, 2023), un disc on canten a la joventut i també a la voluntat de continuar evolucionant. I, de l’altra, es podrà escoltar la joveníssima Mushka, que ja s'ha convertit en tot un fenomen de la música urbana catalana amb la mixtape Tas loko (autoeditat, 2023).


LA PEGATINA + MACACO
15 d’agost · Guíxols Arena

Doble cartell per a una nit consagrada a la fusió i el mestissatge, de la mà del grup de Montcada i Reixac La Pegatina, que fa vint anys que volta pel món fins a la darrera producció en català, La meva gent (Calaverita / Música Global, 2022), i el barceloní Macaco, que recorre les cares de l’amor amb Vuélame el corazón (Sony, 2022).

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Porta Ferrada, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.