festivals

Comença una nova festa de música experimental amb el LEM

Avui arrenca la 28a edició del festival, que s'allargarà fins al 28 d'octubre

| 05/10/2023 a les 16:30h

Pepino Pascual durant la seca actuació a la presentación del LEM 2023
Pepino Pascual durant la seca actuació a la presentación del LEM 2023 | Ernest Abentin / GTS
Avui arrenca el festival LEM, que celebrarà la 28ª edició omplint la ciutat de Barcelona -especialment el barri de Gràcia- de música experimental. El cicle s’inaugura a les 20h al Museu de la Música amb l’actuació d’EclectikTronik, l’alter ego musical del britànic Ben Roberts, seguit de Nuno Rebelo, líder als anys 80 del grup portuguès de pop Mler ife Dada.
 
Traslladant-se ja al barri de Gràcia, el cicle demà al vespre portarà Metronome’s Tales i Blaine L. Reininger (fundador dels mític Tuxedomoon) amb Georgio Valentino al Centre Cívic de La Sedeta; on dissabte també es podrà veure el Col·lectiu de Soundpainting de l’Emmca (Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet) i el multiinstrumentista Pepino Pascual & Souvenir Orchestra.
 
El dijous 12 d’octubre, serà la Seu de Gràcia Territori Sonor -organitzador del cicle- qui acollirà el ‘No-se-què-vol-dir’ de David Picó i Miquel Àngel Marín. Divendres, Markus Breuss & The Baltic Connection, el quartet barceloní Ultramega i DJ Pinganillu Nyap -amb el projecte Phil/Lem/On- pararan per Paral·lel 62; i dissabte Perry Frank i Martí Guillem Císcar actuaran a la Sala Noble del Centre Cívic Convent de Sant Agustí.
 
La segona meitat del cicle l’arrencarà Fe Baido, el dijous 19 d’octubre a l’Auditori del Centre Artesà Tradicionàrius, on també actuarà Marcel Fabregat. El divendres 20, a la Seu de Gràcia Territori Sonor s’hi podrà veure Dr. Truna & Tokomi Kubo; dissabte a la Felpa de Gràcia, el projecte Teranyines amb l’Escola Suïssa de Trapezi; i diumenge al bar Casa Almirall, el ‘Día negro / Noche blanca’ de l’Ágape de Pilar Talavera, Tina Valent & Lucía Estévez.
 
La darrera setmana del festival, el LEM comptarà amb Polifeme, el dijous 26 d’octubre a la Seu de Gràcia Territori Sonor; Los Sara Fontán i 25Hombres amb la seva Amarga introducción al caos, el divendres a LaKontra; i el concert de clausura de Koulomek & Katatsu-Ruids, dissabte a les 20h al Museu de la Música. En el mateix espai, al matí, també es podrà assistir al taller ‘Vinils retallats, loops analògics’, per crear nous vinils fent un collage de retalls d’altres discos.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, LEM, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.