Actualitat

La música i la literatura tornen a unir-se al LlibreSons 2023

Del 20 de novembre al 19 de desembre, el Grup Enderrock organitza vuit actuacions en acústic per llibreries de Barcelona

El sisè cicle del LlibreSons comptarà amb artistes com Adala, Remei de Ca La Fresca o Mar Pujol

| 09/11/2023 a les 18:00h

Mar Pujol, Cafè d'Alger, Karla amb K, Montse Castellà, Sergi Carbonell, Adala, Remei de Ca la Fresca i Ós Bru
Mar Pujol, Cafè d'Alger, Karla amb K, Montse Castellà, Sergi Carbonell, Adala, Remei de Ca la Fresca i Ós Bru
El sisè cicle LlibreSons mostrarà durant els mesos de novembre i desembre la passió que senten els músics catalans per la literatura. El cicle combina les cançons en acústic i les recomanacions literàries dels artistes participants a vuit llibreries de Barcelona. En aquesta nova edició hi participaran Adala, Cafè d’Alguer, Karla amb K, Mar Pujol, Montse Castellà, Ós Bru, Remei de Ca la Fresca i Sergi Carbonell.
 

MAR PUJOL

Dilluns 20 de novembre a les 19h
Llibreria La Carbonera (Carrer del Blai, 40 - Barcelona)

Per a la sisena edició del LlibreSons la jove i reveladora cantautora del Lluçanès Mar Pujol recomanarà entre altres un dels llibres més venuts de la literatura catalana contemporània, Canto jo i la muntanya balla, la novel·la d’Irene Solà, i també interpretarà alguna de les peces del seu segon disc, que sortirà publicat el febrer del 2024 amb el segell Hidden Track Records. És un dels discos més esperats de la nova cançó d’autor en català després del seu Trepa (autoeditat, 2022) amb “Ram d’esbarzers”.



 

CAFÈ D'ALGER

Dijous 23 de novembre a les 19h
Llibreria Alibri (Carrer de Balmes, 26 - Barcelona)

El músic i cantant català-algerià Yacine Belahcene (Cheb Balowski, Nour) és l’ànima d’un nou viatge musical al voltant de la música popular algeriana i de la riba sud de la Mediterrània. En format de trio, acompanyat de Massinissa Aït Ahmed (veu, mondol algerià i bendir) i Marc Serrats (veu i guitarra elèctrica), Cafè d’Alger parlarà en aquest concert-xerrada de diversos llibres de grans noms de la literatura tant catalana com universal, com Albert Camus o Josep Palau i Fabre.



 

KARLA AMB K

Dimecres 29 de novembre a les 19h
Llibreria Obaga (Carrer Girona, 179 - Barcelona)

La cantant i actriu barcelonina semIfinalista del Sona9 2020 Karla amb K és una de les noves veus més interessants del pop d’autor. Carla Mercader compartirà una sessió del pop electrònic terapèutic i màgic que il·lustra el seu àlbum de debut, Estem vius tot el r4to (Hidden DIY, 2022), tot ben amanit amb la recomanació de lectures com la d’El camí de l’artista, de la nord-americana Julia Cameron. Una proposta imprescindible per a tothom que vulgui descobrir la seva creativitat.
 


MONTSE CASTELLÀ

Dijous 30 de novembre a les 19h
Llibreria Atzavara (Carrer de l'Escorial, 94 - Barcelona)

La cantautora ebrenca Montse Castellà s’ha convertit en una de les veus de referència de la cançó d’autor catalana col·laborant amb noms referencials com Joan Baez, Lluís Llach o Paco Ibáñez. Al LlibreSons parlarà de poesia i presentarà les cançons més representatives d’Orgànic (U98 Music, 2023), un treball que parteix d’una experiència traumàtica, l’extirpació del seu òrgan reproductor.
 

 

SERGI CARBONELL

Dimarts 5 de desembre a les 19h
Llibreria Byron (Carrer Casanova, 32 - Barcelona)

El projecte en solitari de Sergi Carbonell (Ribes de Freser, 1986) és un sorprenent trajecte a l’univers poètic ple de sonoritats delicades i sensibles a través del disc Refugi (Halley Records, 2023). Qui va ser cofundador i compositor de Txarango aprofundirà en autors que l’han influït, com Magdalena Blazevic o Patrick Radeen Keefe, i també en el llibre Les gratituds, de Delphine de Vigan.
 
 

 

ADALA

Dimecres 13 de desembre a les 19h
Llibreria Gigamesh (Carrer Bailén, 8 - Barcelona)

Darrere el nom d’Adala hi ha Guillem Simó, un personatge clau de l’escena de la música jamaicana a Barcelona i sorprenentment un dels sis artistes més escoltats en català el darrer any a la plataforma de streaming Spotify. En format acústic, a piano i veu, interpretarà alguns dels seus nous temes, i al mateix temps les seves recomanacions literàries aniran des d’un clàssic de la ciència-ficció, Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin, fins a La próxima revolución, de Murray Bookchin, entre d’altres.
 

>> Entrades esgotades <<


 

ÓS BRU

Dimarts 19 de desembre a les 19h
Lllibreria La Conxita (Carrer Vallespir, 59. Barcelona)


El duet barceloní de pop-folk Ós Bru està integrat pels cosins Roger Torrent (veus i teclat) i Víctor Juan (guitarres). Al LlibreSons desgranaran el seu darrer disc, Valldeboira (The Indian Runners, 2022), que parla de la història d’un petit poble penjat sobre dues vessants d’una vall profunda, i en què cada cançó esdevé una miniatura d’aquest indret fantàstic. La mort i la primavera, de Mercè Rodoreda, i La pomera i altres contes, de Daphne du Maurier, seran els grans títols de la seva aposta literària.

 

>> Aconsegueix la teva invitació <<



 

REMEI DE CA LA FRESCA

Dijous 4 de gener a les 19h (Canvi de data!)
Ona Llibres (Carrer de Pau Claris, 94 - Barcelona)

Des de la profunditat del massís del Montseny, l’aquelarre de poesia, psicodèlia i rock es transformarà en un recital on sonaran “Tot el que volem és okupar-te el xalet” o “Nascut descarat”. El quartet d’Arbúcies també abordarà els seus llibres de capçalera amb referències que situen en els primers llocs La ciutat cansada, de Maria Callís, o Nova il·lustració radical, de Marina Garcés.

 

>> Aconsegueix la teva invitació <<



 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Llibresons, Festivals, Llibresons 2023, Mar Pujol, Cafè d'Alger, Karla amb K, Monse Castellà, Sergi Carbonell, Adala, Remei de Ca la Fresca, Os Bru