Actualitat

La música en català és reconeguda als guardons de l'Academia de la Música i als Premios MIN

Es premiaran el millor disc i la millor cançó en llengua catalana

| 08/02/2024 a les 16:00h

Premios MIN
Premios MIN | Xavi Torrent
La Unió Fonogràfia Independent (UFi) ha obert el termini d'inscripcions per a la XVI edició dels Premios de la Música Independent (MIN), mentre que l'Academia de la Música de España ha iniciat l'organització d'uns nous guardons. Ambdós premis comptaran amb una categoria dedicada al millor disc i a la millor cançó en llengua catalana, respectivament. 

Als Premios MIN 2024 es poden inscriure tots els artistes i segells independents que hagin publicat àlbums, EPs o senzills autoeditats durant el 2023, que aspiraran a ser un dels cinc nominats en les vint-i-dues categories que conformen els premis. Des de fa 10 anys, un dels guardons que s'hi atorguen és al millor àlbum en llengua catalana. Com cada any, hi haurà dues fases de votació: una per part del públic, que determinarà quinze finalistes per a cada categoria, i una segona votació d'un jurat professional, que decidirà els cinc nominats i, posteriorment, els guanyadors. 

Per la seva banda, l'Acadèmia de la Música d'Espanya ha organitzat els Premis Acadèmia 2024. Compten amb 48 categories diferents, entre les quals hi ha la millor cançó en català i/o aranès. Les candidatures presentades passaran a onze comissions, formades per diversos càrrecs de la indústria musical, que determinaran les nominacions, i els acadèmics decidiran els guanyadors.


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Academia de la Música, Premios MIN

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.