Tal dia com avui

2 de març: Tal dia com avui va ser assassinat Salvador Puig Antich

Diàriament, recordem fets destacats per a la música catalana

Tal dia com avui, el 2 de març del 1974, va ser executat Puig Antich fet que va motivar la cançó "A Margalida", de Joan Isaac

| 02/03/2024 a les 07:00h

Joan Isaac
Joan Isaac | Arxiu de l'artista

Tal dia com avui, el 2 de març del 1974, el règim dictatorial del general Franco va executar Salvador Puig Antich a la presó Model de Barcelona. Aquest fet luctuós va impulsar Joan Isaac a compondre l’emblemàtica cançó “A Margalida”.

ALTRES EFEMÈRIDES DEL 2 DE MARÇ


2 de març del 1967
Neix el músic Francesc Rubiño, líder de 972, veu de Tro i també conegut amb el nom de Víctor Gioconda. Avui fa 57 anys.



2 de març del 1968
Neix a Barcelona el polifacètic músic Eduard Iniesta. Avui fa 56 anys.



RaimonPi de la SerraGuillem d’EfakPau RibaJoan Ramon BonetMaria del Mar BonetEnric BarbatMercè MadolellRafael SubirachsLluís LlachXavier Ribalta i Maria Amèlia Pedrerol fan un gran recital de la Nova Cançó per primer cop al Price de Barcelona.


2 de març del 1971
Neix a Sant Celoni el músic i presentador Pere Espinosa. Avui fa 53 anys.



2 de març del 1975
El cantautor de Tàrrega Xavier Ribalta actua a l’Olympia de París, i el directe queda recollit al seu disc A l’Olympia (RCA, 1976).



2 de març del 1976
La Trinca presenta Set anys i un dia de cançons al Tívoli de Barcelona. L’espectacle repassa, amb arranjaments i direcció de Francesc Burrull, una selecció de cançons de tota la trajectòria del grup, amb especial atenció al darrer disc, Trincameron (Edigsa, 1975), a més d’algunes peces noves.



2 de març del 2005
El col·lectiu de músics i cantants valencians es tanca al Palau de la Música de València per queixar-se de la situació de marginació que pateixen per part de la majoria d’institucions públiques valencianes.
 

Tancada de músics valencians Foto: Prats i Camps / COM

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, efemèrides, joan isaac, Pere Espinosa, xavier ribalta, La Trinca, 972, Tro, Eduard Iniesta, COM, Nova Cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.