Actualitat

El músics valencians reten homenatge a Manolo Miralles

El xativí va morir el 29 de juliol passat

Va ser fundador d’Al Tall i de Musicants i va presidir el COM

| 20/03/2024 a les 15:00h

Manolo Miralles
Manolo Miralles | Arxiu Enderrock
El Gran Teatre de Xàtiva acollirà aquest divendres un concert molt especial. S’hi recordarà la figura de Manuel Miralles, el músic xativí fundador d’Al Tall i de Musicants. A més, va ser president del Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) durant 18 anys. A l'acte participaran fins a 14 artistes vinculats a l’escena de la música en valencià en general i a la figura de Miralles en particular.

L’acte començarà amb la veu de l’homenatjat. “Li vaig demanar quan ja estava a l’hospital: ‘Manolo, si encara tens la veu una mica forta, podries fer un àudio curtet, de 30 o 40 segons, de solidaritat amb Vicent Torrent’, perquè era quan havien llevat el seu nom de l’auditori de Torrent. I va fer un àudio molt collonut. Són les seves últimes paraules perquè això va ser el 26 de juliol i el 29 va morir”, explica Rafa Xambó, una de les ànimes del COM que ha tirat endavant aquest projecte.

La nòmina d’artistes que hi participaran és extensa, però s’ha hagut de posar un límit i un criteri de selecció. Si s’haguessin volgut programar tots els grups i cantants que volien fer-ho, hauria estat un festival inviable. “El criteri ha sigut fonamentalment el que han decidit la família i Vicent Torrent. Hi ha els dos grups de Manolo, Al Tall i Musicants, i les persones que hi tenien més vinculació, més amistat. Per exemple, Bertomeu, que és el fill d’Enric Ortega; el Cor de Bonrepòs i Mirambell, amb qui es va gravar Som de la Pelitrúmpeli (Ànec, 1980); Miquel Gil; gent de Xàtiva com Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Feliu Ventura, i els amics més vinculats, com Tomàs de los Santos, Pau Alabajos i jo mateix. També hi seran Carraixet, Owix i Va de Dones, amb Maribel Crespo. Un altre dels que hi participarà és l’actor Pau Blanco, fill del mànager històric d’Al Tall, Oswaldo Blanco. La llista final ha estat consensuada entre Maribel Crespo i Mireia Miralles, la filla de Manolo”.

L’acte s’iniciarà a les 19.30h. L’entrada és gratuïta, però s’havien de recollir anticipadament i ja estan exhaurides. L’organització té previst enregistrar el concert amb la intenció que pugui ser emès per televisió.
 

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Al Tall, Musicants, Col·lectiu Ovidi Montllor, Manolo Miralles, actualitat, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.