Perejaume inaugurarà la Fira Mediterrània amb Mossèn Cinto

L'espectacle 'Ballar la veu' explora les adaptacions musicals de Jacint Verdaguer dels segles XIX al XXI

| 24/05/2011 a les 14:59h

Com a artista convidat, Perejaume idearà diverses accions per a la propera Fira Mediterrània. Una serà Ballar la veu, al voltant de la música i de Jacint Verdaguer, que inaugurarà la Fira el 3 de novembre a la plaça Major manresana.


El pintor i poeta Perejaume, l'artista convidat de la propera Fira Mediterrània de Manresa, ja va participar activament amb els protagonistes de les edicions anteriors. El 2009 va posar la lletra a la cantata ideada pel músic Carles Santos a la plaça Major, mentre que el 2010 va assistir al taller de dansa dirigit per Cesc Gelabert, fent-se càrrec de l'escenografia de l'espectacle que la companyia Gelabert-Azzopardi va engendrar a la capital del Bages i que obrirà el proper festival Grec de Barcelona.
De cara a la propera edició de la Fira Mediterrània, Perejaume ha escollit 'el pes de les imatges' com a eix temàtic. "A la cultura popular és molt present el pes de la imatge, de les talles romàniques i les marededéus trobades a la gestualitat del pagès que treballa la terra", explica l'artista de Sant Pol de Mar. A Manresa, això es traduirà en un seminari on es treballaran aquestes idees, i també en Ballar la veu, l'espectacle que inaugurarà la Fira el 3 de novembre a la plaça Major.
Coproduït amb la Fundació Verdaguer i l'ESMUC, l'espectacle Ballar la Veu es va estrenar el 14 de maig passat a Folgueroles. Dos pianos de cua i una campana protagonitzen un muntatge on es ressegueixen –sense dir ni un mot– les adaptacions musicals de Mossèn Cinto, que abasten tres segles: Amadeu Vives, Juli Garreta, Lluís Millet, Manuel de Falla, Xavier Montsalvatge, Pascal Comelade, Maria del Mar Bonet, Jaume Arnella, Pau Riba, Roger Mas, etc.  
Pel que fa a l'espectacle de cloenda, estarà protagonitzat per la companyia de Vila-real Xarxa Teatre, la primera que va assumir el paper d'artista convidat, a l'edició del 2008. D'aquesta manera, la directora artística de la Fira Mediterrània, Tere Almar, pretén "tancar un cicle de quatre anys que ha servit per relacionar la tradició i la festa amb la creació contemporània".


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Manresa