Muguruza i Ruibal, premiats al BarnaSants

Cançons d'amor i anarquia, premi excepcional de la crítica

| 15/04/2014 a les 11:59h

Ahir a la nit, just abans que comencés el concert de cloenda de la dinovena edició del BarnaSants amb el cantautor lleidatà Xavier Baró al Casinet d'Hostafrancs, es van entregar els Premis BarnaSants. Com a novetat d'enguany, per primer cop en la història dels premis s'ha afegit un guardó excepcional de la crítica, que ha destacat l'espectacle Cançons d'amor i anarquia.

Jabier Muguruza

Enguany el jurat integrat per professionals del periodisme musical ha deliberat que el premi al millor concert de la secció oficial sigui doble per a dos recitals: el de Javier Ruibal amb la presentació del seu nou disc, Quédate conmigo (Lo Suyo Producciones, 2013), i el de Jabier Muguruza, que va celebrar els seus vint anys de trajectòria amb el seu nou treball, Beste Hogei (Resistencia, 2013). A aquesta categoria hi opten només els artistes i concerts que han presentat nou repertori, treball discogràfic o espectacle en rigorosa estrena, en el marc del festival de la present edició.
Com a novetat d'aquesta edició del BarnaSants, el jurat ha proposat entregar un premi excepcional, que en aquest cas ha estat per al concert Cançons d'amor i anarquia, conduït pel cantautor barceloní Joan Isaac, en el qual artistes catalans i internacionals van fer un homenatge a la figura de Salvador Puig Antich i van reivindicar el paper que van tenir en la història els moviments llibertaris del segle XX.
El premi a l'activisme cultural ha estat per al mestre i pedagog Fernando González Lucinien. El jurat ha volgut fer un reconeixement al valor de la seva trajectòria com a productor i difusor de la cançó d'autor i la seva tasca de docent i investigadora, exercint des de les trinxeres del coneixement una dura batalla de la memòria contra l'oblit. També ha tingut en compte la seva tasca en la reivindicació i defensa de les diferents llengües i cultures de la península Ibèrica.
Finalment, el premi BarnaSants de reconeixement a la trajectoria s'ha atorgat al cantautor cubà Silvio Rodríguez, un dels màxims exponents de la Nueva Trova Cubana i una de les veus més actives de la música cubana de l'últim mig segle. Durant més de quatre dècades ha editat més d’una vintena d’àlbums i ha compost més de cinc-centes cançons, i s'ha convertit en un dels cantautors més importants de l’escena internacional.







Arxivat a: Enderrock