L'Orquestra Plateria s'acomiada amb la gira de 40 anys

L'Enderrock de juliol distribueix un àlbum inèdit dels seus èxits en directe

| 04/07/2014 a les 13:00h

Aquest matí s'ha presentat Orquestra Plateria 1974-2014, la darrera gira de l'Orquestra Plateria, que s'ha plantejat amb una nova escenografia i una exposició dels 40 anys de la Plateria. "Espero veure-us als teatres i a les places, que això s'acaba!", ha dit el músic Manel Joseph a la presentació. Enderrock se suma a aquest aniversari a la revista de juliol amb un reportatge i un disc.
Coincidint amb la celebració del la gira Plateria 40, Enderrock edita i distribueix amb la revista l’àlbum recopilatori 40 anys en directe, amb els seus principals èxits. El disc recull 16 peces inèdites enregistrades durant la gira de La Plateria de l’any 1997 –com “La municipala”, “L’home dibuixat” i “Qualsevol nit pot sortir el sol”– i un ampli repertori del concert a les Festes de la Mercè de Barcelona, el 22 de setembre del 2011 –amb “Pedro Navaja”, “Mambo nº 8”, “La rumba de Barcelona”, “Gitanitos y morenos”...–.
A més, la revista Enderrock de juliol dedica un reportatge especial als 40 anys d’orquestres de festa major a Catalunya, en el qual repassa la trajectòria de l’Orquestra Plateria i La Salseta del Poble Sec. El monogràfic abasta el mapa dels conjunts referencials del darrer mig segle d’orquestres i llibertat, des del final de l’ona laietana fins a l’escena actual dels conjunts de ball. El reportatge Quan ballàvem pels carrers recull imatges i opinions de les principals formacions, des de la Mirasol Colores fins a la Plateria i La Salseta, passant per la Galana, Pernil Latino, L’Spessa, Sonora Catalana, l’Orquestra Encantada o Sardineta; una àmplia panoràmica que explica per què les festes majors catalanes del 1975 ençà no es podrien entendre sense tenir presents les grans orquestres de ball que van revolucionar fa quaranta anys el panorama musical.
 
El número especial de la revista s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Museu Etnològic de Barcelona, que també organitza aquesta tardor la mostra "Orquestres i llibertat", dedicada al naixement i eclosió de les orquestres catalanes de ball durant els anys de la Transició. Al mateix temps, la revista i el CD es distribuiran també a la darrera gira Plateria 40, promoguda per No Sonores.
 
 
Arxivat a: Enderrock