Jordi Alsina | Actualitzat el 13/09/2012

La tradició més rockeraUna de les novetats discogràfiques més esperades i celebrades d'aquest estiu a Grècia ha estat el nou CD del llaütista cretenc Giorgos Xylouris 'Psarogiorgis', San to nero tou potamou, amb la indiscutible aportació del cantat i compositor Giannis Aggelalakas. El primer forma part de la nissaga de músics més importants de l'illa de Creta, amb un intens bagatge musical que l'ha consagrat com un dels millors intèrprets de la música cretenca actual. El segon, natural de Tessalònica, és la cara més coneguda de la banda de rock Tripes (Tρυπες), que durant les dues darreres dècades del segle passat va revolucionar amb les seves cançons i els seus aires provinents del punk la tradicional escena musical grega, i més tard va iniciar una carrera en solitari gens despreciable.
Al disc hi participa el també llaütista Giakgos Xairetis, habitual en les actuacions de Psarogiorgis, i del violencel·lista Nikos Beliotis, la mà dreta d'Aggelakas des que va deixar el grup de rock, i que dóna la seva particular visió d'aquesta trobada amb una presecència més que destacable del violoncel a la base melòdica de les cançons. D'aquesta manera es tanca un cicle de col·laboracions mútues que va començar amb la participació del cretenc en un dels primers discs del cantant de la capital de la Macedònia grega, i que va posar de moda entre els més rockers del país hel·lènic els ritmes contundents i sovint frenètics de la música cretenca.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi AlsinaAntropòleg especialitzat en etnologia de Grècia i antropologia de la música. És autor del la pàgina web www.jordialsina.com.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]