Jordi Alsina | Actualitzat el 23/05/2013

El melic del món a Torroella

Deien els antics que Creta era el melic del món. Avui dia, segurament, afirmarien que aquesta centralitat s’ha desplaçat cap a contrades molt més urbanitzades on els índexs macroeconòmics marquen el nostre tarannà vital. Malgrat això, l’illa per excel·lència del mar Egeu continua gaudint d’uns encants que és ben difícil que deixin indiferents aquells que la visiten. 


 
Potser per això la localitat de Torroella de Montgrí va deixar que les músiques i les danses cretenques s’apoderessin a final de l'abril passat d'aquesta bonica vila empordanenca, que des de fa vuit anys, gràcies als esforços del Museu de la Mediterrània, acull les Trobades de Música dedicades al nostre mar. L'expedició va ser capitanejada per un dels músics mes brillants de l’escena cretenca, Giorgos Xylouris, de qui avui 23 de maig a la nit el programa La Sonora del canal 33, després de desplaçar-se fins als paratges de la vall del Ter, ens ofereix un interessant reportatge.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Autor
Jordi AlsinaAntropòleg especialitzat en etnologia de Grècia i antropologia de la música. És autor del la pàgina web www.jordialsina.com.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]