Etiqueta mosaic mediterrani

Els Beatles canten Theodorakis (i una estrella de Vilafranca també)

Mosaic mediterrani (16)

En el capítol 15 del Mosaic mediterrani, en ple confinament, vam buscar el cel en una habitació de la mà de Gino Paoli. I en el capítol 16, espais oberts amb una gran composició de Mikis Theodorakis que va popularitzar la vilafranquina Gloria Lasso i que van versionar, entre molts altres, els mateixos Beatles

La llum dels navegants genovesos

Mosaic mediterrani (14)

Tots els camins del mar duen a Gènova. La sèrie Mosaic mediterrani fondeja en la gran ciutat de la Ligúria per recordar un dels discos que millor i més intensament han sabut plasmar la naturalesa del Mare Nostrum i els seus habitants: Crêuza de mä (Ricordi, 1984), de Fabrizio de André.

Un estranger a la vora del Sena

Mosaic mediterrani (11)

És imperdonable que a aquestes altures de la sèrie Mosaic mediterrani no haguem parlat encara del clàssic dels clàssics mediterranis: “Le métèque”, de Georges Moustaki. El cantautor d'Alexandria va escriure una cançó que es va convertir en clàssic en el mateix moment de publicar-se. 

Mosaic mediterrani

De Raimon a Roberto Carlos

Inspirant-nos en un popurri de l'Orquestra Plateria, anem repassant uns quants estàndards i algunes grans cançons sorgides al caliu d'aquest espai tan maltractat, però també tan ric, que és el nostre mar. Aquests són els primers capítols d'una sèrie que esperem que no s'acabi mai.

Rino Gaetano, estrella fugaç

Mosaic mediterrani (9)

Després d'escoltar Roberto Carlos i Domenico Modugno, la sèrie Mosaic Mediterrani segueix a Sanremo. Però avancem alguns anys, fins a l'edició del 1978, on trobem una estrella fugaç, un imaginatiu autor de cançons úniques: l'inclassificable calabrès Rino Gaetano (1950-1981) cantant "Gianna".

Un gat blau a Sanremo

Mosaic mediterrani (7)

En l'anterior capítol de la sèrie 'Mosaic mediterrani' vam parlar de "Girl" i uns Beatles a la grega. Viatgem ara fins al popular festival de Sanremo, on sona "Un gatto nel blu", una cançó italiana que, eliminada i després mal traduïda, acabarà sent un dels hits absoluts del Rei del Brasil: Roberto Carlos.
Pàgina 1 de 1
  
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]