Festival

Ros Marbà, quatre vegades jove

El Festival de Pasqua de Cervera celebrarà la VIII edició del 22 de març a l'1 d'abril

El músic hi preestrenarà una obra i apadrinarà el festival

Passió al piano a la portada del nou 440

| 14/02/2018 a les 11:53h

Imatge il·lustrativa
Cervera serà l'any 2019 Capital de la Cultura Catalana. Mentre prepara l'esdeveniment, la ciutat continua bategant culturalment amb esdeveniments de caràcter genuí com el Festival de Pasqua, que celebrarà la VIII edició del 22 de març a l'1 d'abril. La música clàssica catalana continuarà sent l'eix central d'una trobada que enguany té l'apadrinament d'un músic de renom: Antoni Ros Marbà.

El mestre Marbà protagonitzarà una de les actuacions especials del festival. El 25 de març al Gran Teatre de la Passió dirigirà la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona per celebrar el seu vuitantè aniversari. En el marc d'aquest concert, es farà la preestrena de la seva composició "Quatre vegades vint", un encàrrec del Palau de la Música Catalana (on s'estrenarà posteriorment) que és de fet tota una celebració de la vida.

"L'he titulat a la manera dels francesos, que diuen quatre-vingt, i em serveix per explicar que d'alguna manera sempre podem ser joves", explicava el músic a la presentació del festival. La peça arrenca amb un tema que ja va escriure Ros Marbà a l'adolescència, i després de l'entrada de la tenora solista, introdueix "harmonitzacions que potser sorprendran" en els passos curts, referències a grans sardanes en els passos llargs, i, finalment, en el tema final que reflecteix l'edat de la maduresa, un homenatge a Eduard Toldrà. No és estrany que la peça dugui per subtítol "Viatge a través del temps".  

La programació d'aquesta edició –la segona que té la direcció artística de Josep Maria Sauret– inclourà també produccions que posen l'èmfasi en el patrimoni musical català i que es distribuiran per diversos espais de Cervera.

Així, Ramon Escalé oferirà amb els seus Barcelona Gospel Messengers un concert escolar amb temes gòspel en català, Albert Guinovart presentarà la versió concertant per a piano del seu flamant Rèquiem, l'Orquestra Julià Carbonell combinarà repertori de Toldrà i Rafael Ferrer amb Ravel i Debussy, i la Coral Cantiga confeccionarà un programa de polifonia catalana, entre altres.

Podeu trobar la programació completa i els horaris del festival aquí.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival de Pasqua, Cervera, Antoni Ros Marbà, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.