festivals

Nits de Clàssica, dotze cites amb els clàssics a Girona

Del 30 de juny al 29 de juliol, diferents espais de Girona es convertiran en escenaris únics pels concerts del festival

| 25/06/2018 a les 16:00h

Isabelle Faust actuarà a Girona el 30 de juny i l'1 de juliol
Isabelle Faust actuarà a Girona el 30 de juny i l'1 de juliol | Arxiu del festival
El festival Nits de Clàssica torna a Girona del 30 de juny al 29 de juliol amb 12 concerts que tindran lloc en diferents escenaris del Barri Vell, l'Auditori, la Catedral, el Museu d'Art i els monestirs de Sant Daniel i Sant Pere de Galligants.

La cita ja habitual de l'estiu gironí continua apostant per la màxima qualitat artística, es pretén que cada concert sigui una experiència sensorial única, amb grans noms del circuit internacional i nacional. L'encarregada de donar el tret de sortida al festival serà Isabelle Faust al costat del pianista Alexander Meinikov que interpretarà sonates de W.A. Mozart els dies 30 de juny i 1 de juliol. La mateixa setmana també actuaran al festival el pianista rus Alexander Lubimov, que presentarà les Balades de Frederic Chopin (4 juliol), i la soprano Carolyn Sampson amb l'organista Juan de la Rubia que s'uniran per interpretar el Quadern d'Anna Magdalena Bach de J.S.Bach el 6 de juliol. 

Una de les grans cites del festival serà el concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) que, sota la batuta de Manuel Valdivieso, interpretarà la Simfonia núm.1, "Tità" de Gustav Mahler el 8 de juliol. La resta del cartell el completaran; Christophe Rousset i la seva formació, Les Talen Lyriques que homenatgeran a Couperin (9 juliol), la formació Música Reservata de Barcelona que oferirà l'estrena de la Missa a sis veus del compositor Joan Magrané (11 juliol) i Isabelle Faust que tornarà al festival acompanyada d'una formació de cambra per oferir el conegut Octet en Fa major de Franz Schubert (12 juliol). 

Nits de Clàssica també comptarà el concert del violencel·lista Kian Soltani i el pianista Aaron Pilsan el 17 de juliol, La Jove Orquestra de les Comarques Gironines que interpretarà Patètica de Txaikovski i el concert per a flauta núm.1 de W.A. Mozart a càrrec del jove flautista Jaume Castells, ambdós concerts el pròxim 21 de juliol. El bariton, Stéphane Degout al costat del pianista Alain Planès, actuaran el 22 de juliol interpretant melodies franceses de compositors com Debussy o Poulenc. L'encarregat de posar punt final al festival serà el contratenor polac Jakub Józef que oferirà un concert el 29 de juliol.

Entre les efemèrides musicals de l'any 2018 que el festival vol rememorar, n'hi ha dues de claus: el centenari de la mort del compositor Claude Debussy i els 350 anys dels neixament de Françoise Couperin. També es retrà homenatge al compositor, pianista i director d'orquestra Leornad Bernstein.

L'experiència del Nits de Clàssica
A tots els concerts, mitja hora abans de l'inici, s'oferiran xerrades introductòries perquè el repertori del concert sigui més accessible al públic. Aquest any en el concert de la JONC i de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines es posarà en marxa un nou sistema de preu on el públic, a la sortida del concert, fixarà l'import de l'entrada en funció de l'experiència obtinguda. 

El festival també presenta les Nits 4G, amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli, convidarà a instagramers, tuitares o bloguers perquè comparteixin la seva experiència al festival amb els seus amics i seguidors. 
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, Nits de Clàssica, Girona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.