coronavirus

Alternatives musicals per les festes majors

La Festa Major de Valls se celebrarà en línia amb concerts de La Sra Tomasa, Lildami o Sabor de Gràcia, entre d'altres

Grups com Sense Sal o Salva Racero aporten les seves propostes per fer concerts aquest estiu

| 28/05/2020 a les 10:30h

Sense Sal
Sense Sal | Álvaro Sanz
La crisi de la COVID-19 i el conseqüent confinament han posat en escac tot el circuit de música en directe, així com la nostra possibilitat de gaudir-ne. Des de l'inici s'han buscat alternatives, amb festivals i concerts en línia a través de les xarxes, però, a poc a poc, ha anat sorgint la necessitat de crear esdeveniments de millor qualitat i que aportin cert retorn econòmic a diferents baules de la cadena de la música en directe: de sales a tècnics, passant, òbviament, pels artistes. Així han sorgit diverses propostes, com els concerts retransmesos d'U98, el festival Fem d'Aquí emès des de l'Estraperlo, o el festival infantil Us Estrimem Fest des de l'Auditori de Girona.

Avui recollim noves propostes per la música en directe, especialment enfocades a les festes majors. I és que, arreu del territori, diversos ajuntaments s'han vist obligats a ajornar o cancel·lar la celebració de les festes, trencant així acords amb els artistes i treballadors que havien de col·laborar-hi.

La festa vallenca
La festa major de Valls ha volgut conservar gran part de les actuacions ja contractades per enguany, adaptant no obstant, les actuacions a les circumstàncies i normatives vigents i retransmetent-les en línia. Així en format digital, Valls agruparà, entre el 20 i 25 de juny, concerts d'El Diluvi, Obeses, Crim, Sense Sal, Nativa i Meritxell Nedderman, a més d'artistes locals com Bufalodre, Els Blu's, Solstici, Grallers de l'Espardenya, mitja cobla Set Vetes de l'Espardenya, músics del ball de bastons i les Gralles del Museu, o les havaneres d'Anxovetes, Orquestra Rosaleda –celebrant el 75è aniversari– i les versions de Mitjanit i Sixtus. A més, per la revetlla de Sant Joan, comptaran amb les actuacions de Sabor de Gràcia, La Sra Tomasa i Lildami, que es podran seguir a través del canal de YouTube de l'ajuntament, i des de la televisió pública del Camp de Tarragona, Tac-12.


Sense Sal on track
Com a alternativa als concerts de festa major també hi ha grups que aporten les seves pròpies propostes. Una de les més innovadores és la de la banda Sense Sal, que proposa fer concerts dalt d'un remolc de plataforma d'un vehicle. Simulant un escenari real, amb decorat i equips de so i de llum, el remolc aniria recorrent fins a set zones diferents d'un municipi (pactades amb l'ajuntament), per tal que la gent pugués gaudir de la música des del balcó de casa.


Maridatges musicals
Més enllà d'això, amb les noves normatives que permetrien aquest estiu concerts de petits formats, Salva Racero recupera el format dels maridatges musicals. Unes actuacions interdisciplinars, que combinen vi, gastronomia i música en directe i que es podrien gaudir amb totes les mesures de seguretat, amb el públic assegut.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, concerts, actualitat, Salva Racero, Sense Sal, Sabor de Gràcia, Lildami, La Sra. Tomasa, festa major, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.