Torna Sopa

El grup oferirà un únic concert al Palau Sant Jordi el 9 de setembre

| 02/03/2011 a les 10:00h

Sopa de Cabra ha confirmat avui en roda de premsa el seu retorn als escenaris. El grup gironí torna puntualment per oferir un únic concert, el proper divendres 9 de setembre al Palau Sant Jordi de Barcelona, un escenari emblemàtic per a una nit que es preveu única i... irrepetible?



Sopa de Cabra ha decidit reunificar-se per oferir, en principi, un únic concert. Serà el divendres 9 de setembre al Palau Sant Jordi. A l’escenari només hi faltarà un dels membres històrics del grup: Joan ‘Ninyín’ Cardona, que va morir l’any 2002. Hi seran el cantant Gerard Quintana, el guitarrista Josep Thió, el baixista Francesc ‘Cuco’ Lisicic, el guitarrista Jaume ‘Peck’ Soler i el bateria Pep Bosch. Els promotors de la iniciativa històrica, al marge del mateix grup, són l’actual management de Quintana, PromoArts Music, i The Project, l’empresa més important de gestió de festivals i de concerts d’astres internacionals a Catalunya. Hi haurà un únic concert. No hi haurà gira, ni tampoc s’ha previst editar disc, en principi, segons la versió oficial confirmada pel grup i les promotores.
Els motius? Des de l’entorn de Sopa s’assenyala que el 2011 és un any d’efemèrides. En fa 25 de la creació de la banda, l’any 1986. Fa deu anys de l’últim bolo del grup, el 6 de novembre del 2001 a la sala Razzmatazz de Barcelona, que es va gravar en directe a Bona nit, malparits! (Música Global, 2002). I, per acabar-ho d’arrodonir, fa vint anys del mític concert del Palau Sant Jordi que va reunir els quatre grups bandera del rock en català: Els Pets, Sau, Sangtraït i els mateixos Sopa, el 14 de juny de 1991.
En una roda de premsa celebrada aquest matí a l'auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna del barri del Raval de Barcelona, el grup ha explicat als mitjans que torna "perquè el poder de les efemèrides empeny molt". El projecte, segons ha admès el cantant Gerard Quintana, els rondava pel cap "ja fa un parell d'anys". Admeten que tornen "en un moment molt bo per a la música del país" on, a parer del baixista del grup, Francesc 'Cuco', falta "una mica de rock'n'roll". Segons Josep Thió, "no és veritat que el moment actual sigui més bo per als grups que quan nosaltres vam començar. Manca indústria musical i hi ha pendent el repte de la internacionalització".
Durant les darreres setmanes han aparegut pels carrers de Girona i Barcelona una sèrie de cartells amb el lema 'Bona nit malparirts!', i s'ha posat en marxa el web www.bonanitmalparits.cat. Ni el grup ni el seu entorn havien volgut confirmar o desmentir fins avui la possibilitat del retorn als escenaris.

Aquí podeu veure la galeria de fotos de la presentació d'aquest matí. També podeu seguir el hashtag #sopadecabra, que ha estat trending topic a nivell estatal durant una bona estona d'aquest matí. Les entrades pel concert es posaran a la venda a partir del divendres 4 de març.
Arxivat a: Enderrock