Es publica el primer cançoner de la rumba catalana

Editat per Forcat i encartat amb la revista Sons

| 09/11/2011 a les 15:00h

Com els real book del jazz o els cançoners del repertori folk, la rumba catalana ja disposa d’un primer relligat amb partitures de les seves peces més representatives. Forcat ha editat Estàndards de la rumba catalana, un cançoner que s’encarta amb el número de novembre-desembre de la revista Sons de la Mediterrània. Estàndards de la rumba catalana consta de 68 pàgines, que contenen partitures, acords i lletra de cada cançó, a més d’una petita introducció que contextualitza i analitza les característiques musicals de cada peça. De les votacions de diversos músics, periodistes i estudiosos de la rumba catalana n’ha resultat un cànon amb les 24 peces més populars del gènere: del Pescadilla a La Troba Kung-Fú, passant per Peret, Gato Pérez, Los Amaya, Gipsy Kings o Los Manolos.


El llibre Estàndards de la rumba catalana vol provar que la rumba catalana també es pot traslladar al pentagrama, i amb això contribuir a la seva transmissió i aprenentatge, arribant a nous públics i contextos.
A més del cançoner, la revista Sons de la Mediterrània inclou un reportatge signat per l’antropòleg Martí Marfà on a partir del rànquing de les 24 peces més votades de la rumba catalana, s’analitzen les característiques i la trajectòria d’aquesta música popular i urbana vinculada històricament a la comunitat gitanocatalana.
 
Més informació:
[email protected] / [email protected]

Article d'opinió: De coco i pinya

La revista Sons de la Mediterrània 25 també entrevista Pascal Comelade i la Cobla Sant Jordi, rastreja la 'cançó filosòfica catalana' inspirada en Francesc Pujols i analitza el substrat popular i mediterrani en les composicions de Nino Rota.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Forcat, Rumba catalana, http://www.enderrock.cat/noticia/5979