100 cançons per la independència

Enderrock trasllada la llista de temes a Spotify

| 26/10/2012 a les 07:00h

La revista Enderrock d'aquest octubre publica una llista amb 100 cançons per la independència, un recull de cançons transversals, històriques, d'arreu dels Països Catalans i que formen part del cançoner popular. "L'estaca" de Llach encapçala la llista que hem creat a Spotify amb la majoria dels temes que recopila l'article d'Enderrock.


Tots els processos d’emancipació nacional tenen la seva banda sonora. I, com no podia ser d’altra manera, també la lluita dels Països Catalans per la independència ha anat acompanyada d’un reguitzell de cançons que han acabat configurant un imaginari de lluita i llibertat. Des dels anys seixanta, escrivint entre línies encara en ple Franquisme, fins a les més recents i desacomplexades expressions musicals, la llista dels artistes que han cantat a la independència és llarga. Tots formen part d’una radiografia sonora que no es limita al Principat, sinó que abasta de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Músics amb dret a decidir
La llista es complementa amb un article on s'interroga a deu músics sobre el seu posicionament davant la independència. Lluís Llach, Albert Pla, Pau Riba i Santi Balmes (Love of Lesbian) són alguns dels músics entrevistats al recull d'Enderrock d'octubre titulat 'Músics amb dret a decidir'. Des dels que es mostren obertament partidaris de la independència fins als que expressen dubtes o aposten per altres vies com el federalisme, el reportatge mostra l'ampli ventall ideològic de la música catalana. Aquesta tarda engegarem la publicació d'algunes d'aquestes entrevistes a la xarxa, començant per la de Santi Balmes (Love Of Lesbian).


Arxivat a: Enderrock