La rondalla més mediterrània

Aquest diumenge 18 la formació Rondalla Puiggraciós presenta el disc 'Vaixells de paper' a Manresa

| 17/10/2015 a les 06:59h

La rondalla és un conjunt d'instruments de corda polsada (mandolina, llaüt, bandúrries, guitarra i contrabaix, entre altres) que en els orígens rondava la seva música pels carrers i places. En el cas de la Rondalla Puiggraciós fa gairebé 40 anys que es reivindiquen. Un gran reflex de l'agermanament de la cultura mediterrània que arriba a Manresa per estrenar nou disc, Vaixells de paper (Temps Record, 2015). 
Rondalla Puiggraciós. Foto: Enric Planas

L'any 1976 a l'escola Puiggraciós de la Garriga el professor José Antonio Escriche Catalán va encomanar l'entusiasme i l'interès musical per la bandúrria, el llaüt i la guitarra als seus alumnes, i en va agrupar uns quants sota el nom conjunt Rondalla Puiggraciós. Els anys han anat passant i alguns s'han mantingut fidels a la formació, que també s'ha anat renovant. 

Més enllà dels Països Catalans, la sonoritat dels combos de corda polsada és també predominant i comuna a altres cultures d'arreu de la Mediterrània, com ara la italiana, la grega o la turca. És per això que la presentació del nou disc dels vallesans, Vaixells de paper (Temps Record, 2015), a la Fira Mediterrània de Manresa és una cita obligada. Serà aquest diumenge 18 d'octubre a les 13.30 h a la Taverna Estrella Damm.

El disc es compon de melodies tradicionals i obres d’autors com Max Havart, Stavros Xarchakos, Goran Bregovic o John Berberian, entre altres. La direcció musical i els arranjaments són de Joan Figueres, director titular de la Rondalla Puiggraciós. A més, al disc hi ha col·laborat el músic, cantant i gran divulgador de les músiques ibèriques Eliseo Parra


Arxivat a: Enderrock, fira mediterrània, manresa, rondalla puiggració, eliseo parra