Cançó versada a Roquetes

L'escola Lo Canalero acull un cap de setmana dedicat a corrandes, garrotins, nyacres i patacades

| 18/06/2015 a les 07:00h

L'Escola de Música Tradicional Ebrenca 'Lo Canalero', de Roquetes, organitza els dies 19 i 20 de juny les jornades La Cançó Versada en Llengua Catalana, amb conferències i tallers de poesia improvisada, cant, instruments i balls tradicionals.

Homenatge al cantador de jotes Josep Garcia 'Canalero' al Tradicionàrius de 1996. Foto: Arxiu CAT

L'escola Lo Canalero, que pren el nom d'un dels grans cantadors de jota del Baix Ebre al segle XX, no només organitza tallers regulars al voltant de la música i els balls tradicionals de les Terres de l'Ebre, sinó que acull puntualment xerrades i conferències.

En aquest cas, les activitats d'aquest cap de setmana arrencaran el 19 de juny amb la conferència gratuïta "La corranda i altres gèneres versats a Catalunya", a càrrec del coordinador de la revista Caramella, Josep Vicent Frechina (19 h). L'endemà, dissabte 20 de juny, hi haurà durant el matí i la tarda un taller de corranda, garrotín, nyacres i patacades amb Carles Belda (cant i vers), Enric Panisello (guitarra) i Montserrat Garrich Ribera (ball de corrandes i patacades). Finalment, a partir de les 21 h, hi haurà bureo de fi de festa amb sopar popular, cant i ball tradicionals.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Roquetes, jota, Canalero