El BarnaSants arrenca amb jotes de combat

Els Quicos, Eliseo Parra, Miquela Lladó i Eva Dénia, al Teatre Joventut de l'Hospitalet

| 19/01/2016 a les 11:30h

Sons descentralitzats i crítics. Això és el que s'acostuma a oferir al festival BarnaSants, que aquest 21 de gener engega la 21a edició al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat amb l'espectacle Jotes de combat: compromís i poesia. Cantaran Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Eliseo Parra, Miquela Lladó i Eva Dénia.
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

El concert inaugural del BarnaSants, que és una producció pròpia, començarà a les 20.30 h i es presenta amb una premissa sorprenent: "Reivindicar la jota com a origen de la cançó protesta". Hi prendran part l'emblemàtic grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els grans revitalitzadors de la jota ebrenca en les darreres dècades i alhora portaveus musicals de les inquietuds socials a les comarques del sud de Catalunya; Miquela Lladó, cantautora i també cantant folk que, al capdavant de Música Nostra, ha donat ales als pals del ball de bot mallorquí; Eliseo Parra, una altra veu històrica que no ha parat d'explorar llenguatges d'arrel ibèrica des dels temps de la Barcelona Laietana, i Eva Dénia, cantautora de Gandia amb un peu en la tradició oral i l'altre en els grans mons de la bossa nova, el jazz, la cançó francesa...

La jota –a més de pals germans de la tradició ibèrica com els boleros, els fandangos i les seguidilles i els antics i evocadors cants de batre– serà l'eix central d'un concert que incidirà en el vessant més crític i reivindicatiu del folk. El grup base del concert estarà format per Jordi Fusté, Josep Lanau ‘Mitxum’, Kike Pellicer, Sergi Molina, Merxe Martínez i Xavier Lozano, i com a artistes convidats hi haurà el dolçainer Pau Puig i la rondalla del Guardet Lo Cantador.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Miquela Lladó, Barnasants, jota, Quicos, Eliseo Parra, Eva Dénia