Videoclips

Inadaptats torna amb un clam contra les injustícies socials

La banda de Vilafranca del Penedès presenta «Inacabats, però mai vençuts»

És la primera cançó que el grup publica després d'un llarg període d'inactivitat

Eina s'acomiada

| 22/03/2021 a les 17:00h

Àlex Vendrell, cantant d'Inadaptats
Àlex Vendrell, cantant d'Inadaptats | Arxiu
El mític grup d'oi! Inadaptats ha tornat. La banda de Vilafranca del Penedès, una de les màximes referents de l'oi! i el punk als Països Catalans, va estrenar ahir la cançó "Inacabats, però mai vençuts", la primera des del seu darrer àlbum, Homenatge a Ovidi (Bullanga Records, 2004), i la posterior dissolució de la banda l'any 2005. De fet, l'activitat de la banda en aquests darrers 16 anys ha estat testimonial, amb només dos concerts. Els integrants d'Indaptats, no obstant això, van optar per concentrar la seva activitat musical en la banda Eina, el grup musical que van fundar plegats el 2008 i que es va dissoldre ara fa dos anys.


Aquesta nova cançó segueix el rastre de tot allò que era i és Inadaptats. Un estil agressiu i directe i ple de reivindicacions socials a favor de la ideologia que sempre els ha definit: l'independentisme i el socialisme. El videoclip de la cançó, ideat partint de fotografies, fa un recorregut per moltes de les manifestacions contra les injustícies socials dels últims anys, per causes com els desnonaments, el patriarcat i els feminicidis, el racisme, els presos polítics o la repressió i la brutalitat policial. A més, l'audiovisual, segons paraules de la mateixa banda, també "vol ser un homenatge als/les fotoperiodistes que estan a primera línia de les manifestacions". La cançó, en definitiva, pretén visibilitzar la ràbia envers tot aquest conjunt d'injustícies, i fa una crida a prendre els carrers.

La cançó ha estat gravada a Thrashoo Estudi, l'estudi del guitarrista de la banda, Txutxa, qui també ha masteritzat el tema. Paral·lelament, la producció de la cançó ha quedat a càrrec de Xavi Cholbi, el bateria del grup, i l'edició del videoclip a càrrec de Lluís i Èric Bartra.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Eina, Inadaptats, punk-rock, Oi!, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.