Actualitat

«Cims i abismes»: la cançó preferida de Joana Serrat

La cantant vigatana destaca la cançó del valencià Pep Laguarda amb Tapineria

Parlem amb la cantautora com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 07/08/2021 a les 17:00h

Joana Serrat
Joana Serrat | Andrea Font
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana Serrat, La QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita. 

Si hagués de triar una cançó en català composta per un altre artista, a Joana Serrat li ve al cap, entre d'altres, la d'un músic valencià: "N'hi ha diverses que m'agraden molt, però tinc especial debilitat per la cançó 'Cims i abismes' de Pep Laguarda del disc Brossa d'ahir (Ocre-Belter, 1977) que va gravar amb Tapineria. És un disc que un amic em va recomanar i recordo quedar-me atrapada en la seva sonoritat. Aleshores, no feia massa que havia gravat Cross the Verge (El Segell/Loose Music, 2016) a Montréal (Québec), un disc en què l'intangible ocupava un pes especial en el rerefons del disc, i quan vaig escoltar 'Cims i abismes' em vaig sentir identificada amb aquell món que Pep Laguarda estava mostrant. Els versos 'a l'altra banda de l'amor tots dos/vivim junts' em van atrapar per la suggerència i onirisme que oferien", conclou Joana Serrat


Sobre els concerts de presentació del seu darrer disc Hardcore from the Heart (Loose Music, 2021), explica: "Per aquest estiu tinc concerts a Banyoles, a Santander, a l'Altaveu de Sant Boi, i d'altres que no puc anunciar, però que comunicaré al meu perfil d'Instagram". Serrat es planteja uns concerts amb un so molt fidel al del nou disc, amb molta intensitat i textures: "Tinc moltes ganes que el públic pugui veure la banda completa amb el directe que ens hem plantejat."
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joana Serrat, la cançó que m'hagués agradat escriure, Pep Laguarda, Tapineria, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.