actualitat

«Captatio benevolentiae»: la cançó preferida de Ven'nus

La cantant sabadellenca admet que li hagués agradat escriure el tema de Manel

També competeixen per ser el tema preferit de l'artista «Somiatruites» d'Albert Pla o «Nina de Miraguano» de l'Orchestra Fireluche i Pau Riba

Parlem amb la música com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

| 16/08/2021 a les 17:00h

Ven'nus
Ven'nus | Juan Miguel Morales
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -Gullem Solé (Buhos), Miki NúñezBethPupil·lesJoana Serrat, La QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita.

Per a Valèria Saurí (Ven'nus), la decisió no ha estat gens fàcil. Malgrat que ha acabat optant per "Captatio Benevolentiae" de Manel, comparteixen el pòdium de cançons preferides la "Nina de Miraguano" d'Orchestra Fireluche i Pau Riba, i "Somiatruites" d'Albert Pla. "Totes tres m'han acompanyat en la meva preadolescència, en aquell moment de transició d'abandonar la innocència i construir-te i prendre noves característiques definitòries de la teva manera de veure i entendre les coses", explica Ven'nus. Per això mateix, admet que a ella, en escoltar-les, li recorre un sentiment de nostàlgia i, a més, "em van fer pensar en la importància del ‘transmetre un significat’ a l’hora d’escriure cançons. De fet, crec que és gràcies a això que escric."


Ven'nus just acaba de publicar el primer àlbum, però ja són diversos els concerts que té previstos per aquest estiu. "Tinc des de bolos descentralitzats -és a dir, en pobles amb noms impronunciables-, fins a actuacions a Barcelona, la capital cultural". Demà mateix, serà al Nosaltres Fest de Mataró, i encara es preveuen alguns concerts més abans d'acabar l'estiu per diverses festes majors del territori. Quant al directe, Ven'nus girarà en dos fomarts: un de més acústic, acompanyada del guitarrista Vernat, creant entre els dos "unes capes de loops de guitarra, piano i veus molt sòlida i atrevida; i un altre model de bolo on s’incorpora un bateria per posar ritme i capes d’intensitat a base de seqüències molt rítmiques i vives".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Ven'nus, la cançó que m'hagués agradat escriure, Vennus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.