efemèrides

35 fotografies per recordar Xavier Mercadé

Avui fa un any que ens va deixar el cofundador d'Enderrock i cap de fotografia de la revista

Mercadé ha estat un dels fotoperiodistes musicals més importants de les darreres dècades a Catalunya

Ha mort el fotògraf Xavier Mercadé

| 23/08/2022 a les 10:30h

Xavier Mercadé i algunes de les seves fotografies
Xavier Mercadé i algunes de les seves fotografies
El fotoperiodista musical Xavier Mercadé (Barcelona, 1967-2021) va morir ara fa un any, després d'una llarga lluita contra el càncer, que no li va impedir seguir exercint fins al darrer dia la seva passió per l’ofici. Al llarg de 40 anys, va projectar la història de la música en directe a Catalunya a través del seu objectiu. Un arxiu de més d’un milió de fotografies tirades a més de 14.000 concerts és un patrimoni de gran valor que deixa testimoni de l’evolució de l’escena musical catalana i internacional. El cap de fotografia de la revista ENDERROCK va dedicar una vida intensa d’amor i dedicació a la música a través de les imatges. Avui en recollim 35, comentades per ell mateix, per recordar-ne l'obra.
 
 
 

Clica sobre les imatges per veure-les ampliades. En passar sobre de la icona taronja amb una "i", podràs llegir els comentaris que en va fer Mercadé. Per veure la presentació en pantalla completa, clica el botó amb tres punts que trobaràs al marge inferior dret, i en el desplegable, escull l'opció amb les dues fletxes contraposades.


Una part important de la seva obra es va recollir a l'exposició Rockviu, que es va exhibir l'any passat al Palau Robert de Barcelona. La seva figura, omnipresent en cada forma d'expressió de la vida musical de la ciutat, així com la seva expertesa i sensibilitat rere l'objectiu, ha estat recordada i homenatjada pel sector aquest darrer any. Pòstumament, el festival santboienc Altaveu va atorgar-li un premi a la trajectòria el 2021; el Cruïlla va dedicar-li un racó al Parc del Fòrum en la seva darrera edició, amb una exposició digital de l'obra del fotògraf, i el cicle de l'Estartit Beatles Weekend va organitzar una mostra de fotografies de directe que Mercadé va fer dels membres del grup britànic. Paral·lelament, també se li van dedicar les darreres edicions dels Premis Enderrock de la Música Balear i dels Premis Enderrock.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, fotografies, Xavier Mercadé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.