Entrevistes

La panoràmica de '360º' de Roigé

El cantautor vallesà publica el seu tercer treball

Roigé en directe en tots els graus

| 18/10/2022 a les 15:30h

Roigé
Roigé | Alba Morera
Roger Canals va néixer a Viladecavalls, però viu des de fa set anys a Cardedeu. Gràcies a una beca de creació i a la residència al Teatre Auditori de Cardedeu, el març passat va idear un espectacle amb una càmera 360º, que es va realitzar i transmetre en streaming. A partir del muntatge, Roigé va aprofitar els dies d’assaig per gravar un tercer treball titulat 360º (La Catenària, 2022), que inclou cinc temes nous i dues reversions i veu la llum avui mateix. 



“Tenia el desig de fer música amb una orquestra i alhora volia deixar enrere la faceta de cantautor íntim per passar a liderar una banda”, assegura el vocalista. Per assolir l’objectiu va reclutar un parell de músics, el trompetista Ivó Ollé i el saxofonista i arranjador dels vents Pol Prats, amb qui toca a la formació Miratjazz. El resultat és una joia de disc amb col·laboracions de luxe, com el percussionista Nan Mercader i el cantant Guillem Roma (al primer senzill, “Bajo el sombrero”) i amb les veus de Laia LlachPaula Barranco i Isabel Vinardell.


Canals ha signat tres discos sota el nom artístic de Roigé. El primer, Paracaigudes (RHRN, 2016), va tenir bona rebuda, però amb Ingràvid (autoeditat, 2020) va tenir mala fortuna, ja que va invertir 15.000 euros que no va poder recuperar en concerts per culpa de la pandèmia. Sense diners i sense l’oportunitat de mostrar les darreres cançons en directe, es va enfrontar al repte de tirar endavant.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Roigé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.