Cançó per cançó

'Bang bang' de Pirat's Sound Sistema, cançó per cançó

Repassem cadascun dels temes del nou disc del grup barceloní Pirat's Sound Sistema

| 10/03/2023 a les 13:15h

Pirat's Sound Sistema
Pirat's Sound Sistema | Rubiales Photography
Pirat's Sound Sistema és un dels pioners del moviment sound system en català. Després de quatre àlbums d'estudi, l'últim d'ells Remena (Propaganda pel Fet!, 2018), el grup encapçalat per Soto i Pepe ha incorporat una nova vocalista, Serena, i avui presenta el cinquè treball, Bang bang (Propaganda pel Fet!, 2023), que compta amb la producció d'Oriol Puig ‘Puxi’, de Tropical Galàxia. Desgranem cançó per cançó aquest nou disc amb els seus autors.

1. "Normalitat"
El primer tall de Bang bang recorda l'estranya normalitat pandèmica que ara torna a semblar. "Recordem com vam haver de superar aquells mesos tancats a casa, sense poder fer res, veient passar el temps, sense poder treballar perquè no som indispensables, interpretant una felicitat virtual mentre molts ens trobàvem sols dins de casa aïllats, rememora el grup.



2. "Gentrificació"
L'enorme influència del reggae a Pirat's Sound Sistema es plasma en aquest tema de clara inspiració rub-a-dub, un estil del dancehall reggae. "Parla de la degradació dels nostres barris i pobles on no tenim accés a un habitatge digne i la transformació d'uns barris on els veïns han estat substituïts per residències turístiques sense comerç local", relata el trio.



3. "Bang Bang"
El tema que dona nom al disc posa èmfasi en la importància de la música en la vida de la formació a través de ritmes d'afrobeat. "És el resultat de la nostra passió per la música, allò que començava com un hobby adolescent i que acaba convertint-se en una forma de vida, malgrat el pas dels anys i els bons i mals moments", conclouen.



4. "Alarma"
Seguint l'estela ja abordada en anteriors discos, Pirat's Sound Sistema entona a ritme de dancehall els perills de l'extrema dreta racista.



5. "Torno a Mart"
El ska s'obre pas en aquesta cançó per a explicar el caràcter autodestructiu humà. "Un marcià descobreix un planeta terra bonic, variat, ple de colors i natura que alhora castigat per un ésser humà que no sap conviure amb el seu entorn natural, la resta d’espècies ni tampoc amb la seva mateixa espècie", relata el grup.



6. "Quin paperot"
El dancehall aporta un aire positiu per abordar diferents misèries de la política internacional. "Posem el focus en la incapacitat de resoldre pacíficament els conflictes bèl·lics, les poltrones inútils que semblen no servir per res o com fan el paperot de cara a la galeria...", explica la formació.



7. "Desinformació"
Una crítica contemporània sobre la facilitat d’enganyar a la població des dels mitjans d'informació o les xarxes socials. En l'àmbit musical, el tema evoluciona d'un dancehall més cru cap a una mena de reggaeton més alegre.



8. "Sense llum"
Una reivindicació sobre la llengua i els drets lingüístics, que compta amb dues col·laboracions: Maluks del País Valencià i Alidé Sans de la Vall d'Aran.



9. "Lliri"
Una barreja de reggae, rap i trap que posa el focus en la hipocresia política dels darrers anys. "És una protesta que vol mostrar la decepció envers els que ens animaven a lluitar, però a l'hora ens acusaven i criticaven pel fet de lluitar", assegura el conjunt.



10. "Monigot"
Un reggae que assenyala l'oportunisme que aflora a la societat i com algunes persones canvien de bàndol o amaguen els seus colors per a benefici personal. "Parlem d'aquelles persones que semblaven quelcom, però només interpretaven un dels personatges que han usat per vendre o per aconseguir vots", apunta Pirat's.

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Pirat's Sound Sistema, cançó per cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.