Tal dia com avui

29 de juny: Fa 10 anys del Concert per la Llibertat al Camp Nou

Recordem fets destacats per a la música catalana esdevinguts el 29 de juny

Tal dia com avui, el 29 de juny del 2013, el Camp del Barça va viure un gran concert de més de quatre hores de durada

Cinc anys del 'Concert per la llibertat'

| 29/06/2023 a les 10:00h

Lluís Llach al Concert per la Llibertat al Camp Nou, acompanyat per Joan Fortuny, Joan Isaac, Maria del Mar Bonet i Marina Rossell, entre altres
Lluís Llach al Concert per la Llibertat al Camp Nou, acompanyat per Joan Fortuny, Joan Isaac, Maria del Mar Bonet i Marina Rossell, entre altres | Xavier Mercadé
Tal dia com avui, el 29 de juny del 2013, avui fa 10 anys, el Camp del Barça es va omplir de gom a gom per acollir un gran concert reivindicatiu, organitzat per Òmnium Cultural. A la primera part, diversos artistes -Pascal ComeladeJoana SerratXavier BaróSopa de CabraPep SalaPeretNúria FeliuJoan IsaacJoan AmèricPau AlabajosMaria del Mar BonetCesk FreixasBramsElèctrica DharmaFermin Muguruza i Paco Ibáñez, entre altres- van cantar cançons relacionades amb la llibertat -com "Al vent", o "Què volen aquesta gent?"-.



A la segona part, es va retre homenatge a l’obra de Lluís Llach. Hi van actuar entre altres, GossosLídia PujolMiquel GilFranca MasuNena VenetsanouMarina RossellJoan DausàJofre BardagíCris JuanicoMercedes Peón i Manel Camp. En total, s'hi van veure més de mig centenar d’actuacions i més de quatre hores de música que van quedar recollits en un doble DVD.






ALTRES EFEMÈRIDES DEL 29 DE JUNY

29 de juny del 2007
El festival organitzat per Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc celebra la primera edició anunciat com a ‘Feslloch’ a Benlloc. El cartell se centra en l’escena valenciana: Obrint Pas, Soul Atac, Arròs Caldós, Alimanya, Agraviats, Mamajuana, Aluminosis, Malagäna Ska, Gargamboig i Feslloch Sound System.
 

Soul Atac Foto: Arxiu




29 de juny del 2011
El Grup Enderrock distribueix al mercat el primer número de 440 Clàssica, dedicada al món de la música clàssica i del jazz.
 

Jordi Savall, protagonista del primer número de 440 Clàssica Foto: Xavier Mercadé




29 de juny del 2016
Es publica El món es mou (Sonic Studios), de Ju.

Especial: Tal dia com avui
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, efemèrides, Concert per la llibertat, Feslloc, Ju, 440 clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.