Festivals

La 20a edició de l'Acústica arriba amb The Tyets, Mushka, Julieta i Stay Homas

El festival se celebra del 31 d'agost al 3 de setembre a Figueres

Figa Flawas, Miki Núñez, Triquell, La Casa Azul, Al·lèrgiques al Polen o María Escarmiento són alguns dels altres artistes programats

| 11/07/2023 a les 13:30h

La foto de família dels artistes programats
La foto de família dels artistes programats | Gaspar Morer
Aquest matí s'han presentat tots els detalls de la 20a edició del Festival Acústica, que tindrà lloc entre el 31 d'agost i el 3 de setembre a Figueres. The Tyets, Mushka, Julieta, Stay Homas o Miki Núñez seran alguns dels prop de 40 artistes que ompliran enguany el centre de la capital alt-empordanesa. En la roda de premsa de presentació del certamen a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, el director del festival Xavi Pascual ha assenyalant que l'Acústica vol ser una fotografia d'allò que passa musicalment a Catalunya, mentre també ha destacat que una de les senyes d'identitat "és apostar per la música emergent del país" i que fins a 27 propostes musicals passaran per primer cop pel festival.
 

Xavi Pascual a la roda de premsa de l'Acústica 2023 Foto: Sergi Núñez


En una línia molt similar a la de Pasqual, el director de l’Àrea de Música de l'ICEC Xavier Cester ha destacat que l'Acústica és un bon reflex de la riquesa de la música catalana i també ha definit el festival com "l'última traca que posa punt final a la temporada d'estiu". Per la seva banda, el nou alcalde de Figueres Jordi Masquef ha remarcat que "l'Acústica apropa la cultura a tothom" i ha emfatitzat que la seva lliure entrada permet fer arribar la música a la gent rica, però sobretot a les persones amb menys recursos.
 
A la presentació hi han estat presents alguns dels artistes programats com The Tyets, Stay Homas, Lal'Ba, Figa FlawasTriquell o La Casa Azul, entre altres. Precisament, el cantant del grup barceloní, Guille Milkyway ha volgut remarcar que la música a Catalunya està en un moment extraordinari i que el cartell de l'Acústica és molt eclèctic, tant pels estils, com per la llengua o la intergeneracionalitat.
 

Guille Milkyway a la roda de premsa de l'Acústica 2023 Foto: Sergi Núñez

 

LA PROGRAMACIÓ DE L'ACÚSTICA 2023

El festival arrencarà el dijous 31 d'agost amb els concerts del duet format per Albert Serrano i Joanjo Bosk Corada (21h, Plaça Catalunya), la banda de Jordi Évole Los Niños de Jesús (22:30h, Plaça Catalunya), la formació de Calafell Buhos (00:30h, Buhos) i el duet Aldo Comas & Lia Jensen, que repeteix per segon any consecutiu al festival (02h, Plaça Catalunya).

Divendres, la programació arrencarà a la tarda amb la primera semifinal del concurs d'artistes emergents Sona9 (18h, Plaça Catalunya), la banda de la Costa Brava Penélope (20h, Plaça Palmera) i el microcicle Figueres Urbana amb Niwa, Jessy Sarah, Noia Daina i Elisabeth Borne. A la nit, tocaran el sextet gracienc Al·lèrgiques al Pol·len (21h, Plaça Palmera), el duet vallenc de pop Figa Flawas (22h, Plaça Catalunya), el duet de rock empordanès Cala Vento (22:30h, Plaça Palmera), el cantant terrassenc Miki Núñez (23h, Rambla) i el bandautor vallesà Triquell (00h, Plaça Catalunya).

Passada la mitjanit, serà el torn del duet mataroní The Tyets (01h, Rambla), de l'espectacle Remember Dance de Maria Dacal & Eva Martí (01:30h, Plaça Catalunya), la vocalista de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz (01:30h, Plaça Palmera) i el productor barceloní establert a l'Alt Empordà Maken Row (02:30h, Plaça Catalunya).
 

Tortell Poltrona amb Xavier Cester i Jordi Masquef de fons a la roda de premsa de l'Acústica Foto: Sergi Núñez


El dissabte la música continuarà amb un espectacle especial dels 20 anys de l'Acústica. Aquesta producció especial del festival estarà dirigida pel pallasso Tortell Poltrona (Circ Cric) i comptarà amb diferents músics com Albert Pla, Quimi Portet, Raül Refree, Judit Neddermann o Joan Garriga, entre altres.

A més, també actuarà el cantant sabadellenc Ernest Prana (20h, Plaça Palmera), la banda mallorquina Cabot (20h, Plaça Catalunya), el duet d'Olesa de Montserrat Lal'Ba (21h, Plaça Catalunya) el bandautor barceloní Socunbohemio (21:30h, Plaça Palmera), la cantant barcelonina Julieta (22h, Plaça Catalunya) , la banda barcelonina La Casa Azul (23h, Rambla), la maresmenca Mushka (23:30h, Plaça Palmera) i la banda de pop madrilenya La La Love You (00h, Plaça Catalunya). A la matinada, serà el torn del trio barceloní Stay Homas (01h, Rambla), el duet de dj i bateria Serial Killerz (01:30h, Plaça Palmera), la cantant madrilenya María Escarmiento (01:30h, Plaça Catalunya) i Ruben Ryder & Cosmik DJ (02:30h, Plaça Catalunya).

Finalment, l'Acústica clourà la seva 20a edició el diumenge 3 de setembre amb dues propostes de l'Acustiqueta, la programació per a públic familiar: Ambauka (18:30h, Rambla) i la tradicional cloenda de l'Orquestra Di-Versiones (20h, Rambla), que des de fa 10 anys protagonitza el concert de clausura del festival. L'altra proposta que presentarà l'Acustiqueta serà la d'El Pot Petit el divendres (19h, Rambla).
 

Foto de família d'artistes i autoritats de l'Acústica 2023 Foto: Gaspar Morer

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Acústica 2023, Acústica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.