Festivals

L'Eufònic es propaga per les Terres de l'Ebre

El festival afronta la primera edició lluny de La Ràpita

El certamen se celebra del 24 al 27 d'agost

| 23/08/2023 a les 16:00h

L'Eufònic en la seva edició del 2022
L'Eufònic en la seva edició del 2022 | Arxiu del festival
El festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives Eufònic encara una nova edició amb un gran canvi: La Ràpita ja no en serà el centre neuràlgic. El certamen es va veure obligat a abandonar la població, segons va anunciar, després que el nou govern municipal decidís retirar diferents ajuts i l'aportació econòmica que feia el consistori fins llavors. Amb aquest condicionant, l'Eufònic se celebrarà del 24 al 27 d'agost a Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona i ha reubicat en aquests municipis algunes de les programacions inicialment previstes a La Ràpita. 

Com cada any, l'Eufònic no només reuneix concerts de música sinó que acull molts altres tipus de propostes com recitals de música i poesia, instal·lacions audiovisuals o tallers. El dijous 24 d'agost, el festival arrencarà amb diverses instal·lacions audiovisuals i el concert gratuït de l'alemany Arovane a l'Observatori de l'Ebre (Roquetes), un dels exponents de la música ambient i de l'Intelligent Dance Music dels noranta.


L'endemà arribarà bona part del gruix de la programació. A l'Escola per l'Art i la Cultura hi tocarà QBRTHSS, que presentarà el disc The Magic Words Are Squeamish Ossifrage (Interworld Media, 2023), i Sam Aaron, que oferirà una sessió de tecno algorítmic. A l'absis de la Catedral de Tortosa, Derek Van Den Bulcke i Carmen Muñoz fusionaran el cant i la dansa flamenca amb l'electrònica, mentre que al Casal d'Amposta Miriam Bleu presentarà l'espectacle Hypermobility i Tarik Barri i Lea Fabrikant portaran l'espectacle Zo


El dissabte 26 d'agost, el músic de Gandia Jordi Sapena serà al Bosc de Ribera d'Amposta per a repassar en directe el disc Salve Monstera (Mont Vejoux, 2022), mentre el col·lectiu barceloní Ruïnosa y Las Strippers de Rahola portarà el seu imaginari musical entre el món drag i el punk. A la nit, serà el torn del músic establert a La Ràpita NeoBlad3, Hadren i la barcelonina La Francesssa al Celòquia del Castell d'Amposta. Per la seva banda, al Castell d'Amposta hi haurà diferents discjòqueis i projectes de música electrònica com Flore & WSK, Alex Banks, Dormida o Raul Naro.


Finalment, el diumenge 27 posarà punt final a la programació d'enguany de l'Eufònic amb els dos darrers concerts a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona: el hardbass de la banda de Villarobledo Nerve Agent i el quartet barceloní de punk de garatge Sandré.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Eufònic, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.