Festivals

La 20a edició de l'Acústica omplirà Figueres amb més d'una trentena d'artistes

El festival se celebra del 31 d'agost al 3 de setembre

Miki Núñez, The Tyets, Stay Homas, Julieta o Mushka són alguns dels artistes destacats

| 25/08/2023 a les 12:00h

L'Acústica en una passada edició
L'Acústica en una passada edició | Xavier Mercadé
El festival Acústica de Figueres arriba al vintè aniversari del 31 d’agost al 3 de setembre amb amb una edició especial, que l’organització de PromoArts Música promet que serà històrica. Entre el complet cartell que presenta enguany, s'hi troben noms com The TyetsStay HomasJulietaMushkaFiga FlawasTriquellBuhosMiki Núñez o Cala Vento, a més d'una programació especial de pòdcasts musicals. I és que el festival, un dels pioners a programar música catalana, ha anat evolucionant i creixent al llarg de dues dècades fins a esdevenir un termòmetre musical català.
 


Del 31 d'agost al 3 de setembre, els escenaris escampats pel centre de la capital altempordanesa acolliran grups i solistes de tots els estils i per a tota mena d’espectadors. Entre els grans artistes consolidats, hi haurà el cantant terrassenc Miki Núñez (1 de setembre · Rambla, 23h); el duet mataroní The Tyets (1 de setembre · Rambla, 01h); la banda de Calafell Buhos (31 d'agost · Plaça Catalunya, 00:30h); el popular trio Stay Homas (2 de setembre · Rambla, 01h); el projecte encapçalat per Guille Milkyway La Casa Azul (2 de setembre · Rambla, 23h), el duet empordanès de rock Cala Vento (1 de setembre · Plaça Catalunya, 22:30h), la cantant de Santa Coloma de Gramanet Queralt Lahoz (1 de setembre · Plaça Palmera, 01:30h) i el grup madrileny La La Love You (2 de setembre, Plaça Catalunya, 00:15h).

A més, L’Acústica celebrarà els seus vint estius amb una producció d’aniversari que reunirà alguns dels artistes més emblemàtics que han passat pels escenaris del festival. Es tracta, en tots els casos, de noms de marcada personalitat, units a més per un fil galàctic i fantasiós: el gran pallasso Tortell Poltrona; el cantautor més irreverent i corrosiu de tots, Albert Pla; el més rocker i simpàtic astre intercomarcal, Quimi Portet; un traginer de romanços i ritmes calents com és l’acordionista Joan Garriga; un compositor i arranjador únic, Raül Refree; una cantautora de sensibilitat genuïna, Judit Neddermann, i una actriu i cantant de caràcter, Judit Farrés.
 
Quant als artistes emergents, l'Acústica també ha tingut en compte en la seva programació aquells nous artistes que han trepitjat més fort aquesta temporada. Entre ells, hi haurà la barcelonina Julieta (2 de setembre · Plaça Catalunya, 22h); la maresmenca Mushka (2 de setembre · Plaça de la Palmera, 23:30h); el duet vallenc Figa Flawas (1 de setembre · Plaça Catalunya, 22h), el vallesà Triquell (1 de setembre · Plaça de Catalunya, 00h); la madrilenya María Escarmiento (2 de setembre · Plaça Catalunya, 01:45), el barceloní Socunbohemio (2 de setembre · Plaça Palmera, 21:30h), el sextet del barri de Gràcia Al·lèrgiques al Pol·len (1 de setembre · Plaça Palmera, 21h) i el quartet mallorquí Cabot (2 de setembre · Plaça Catalunya, 20h). Amb la intenció de potenciar l'emergència, l'Acústica acollirà també el primer dels concerts semifinals del concurs de grups i artistes novells Sona9, que se celebrarà el divendres 1 de setembre a les 18h a Plaça Catalunya. 

A més, també s'hi podran veure Los Niños de Jesús , Remember Dance amb Eva Martí i Marian DacalSerial KillerzManken RowAldo Comas & Lia JensenRuben RiderCosmik. Tampoc hi faltarà el talent local figuerenc amb grups com el duet Corada, format pel cantant Joanjo Bosk i el guitarrista Albert Serrano; el trio de pop Penélope o el cantautor Ernest Prana. Així mateix, es recupera la nit 'Figueres urbana', enguany protagonitzada per dones artistes sota el lema 'Les dones ja no ploren, les dones facturen': Niwa, Jessy SarahNoia Daina i Genna (1 de setembre · Plaça Catalunya, 21:15h). També hi serà l'habitual dosi de programació per a públic familiar, que comptarà amb fins a tres propostes destacades d'aquest àmbit: El Pot Petit, Ambauka i Orquesta Di-Versiones, que tancarà un any més el festival el diumenge 3.
 

'Eufòria' i un nou escenari per a pòdcasts

El festival Acústica, a més, acaba d'anunciar dues sorpreses per aquesta edició. Una serà l'espectacle del concurs de talents de TV3 Eufòria, que es podrà gaudir el dijous 31 d'agost. Amb un doble passi a les 19h i a les 21:30h al Teatre Municipal El Jardí, els exconcursants del programa Jim, Alèxia, Carla, Tomàs i Sofia hi cantaran les cançons més destacades que van versionar a Eufòria.

L'altra gran novetat serà el nou escenari que s'instal·larà a la Plaça Josep Pla dedicat a pòdcasts musicals i culturals. Durant la tarda i el vespre, es podrà gaudir en directe de diferents programes com el Loft Show, conduït per Berta Aroca i Xènia Casado; Bus Escola Live Experience, que comptarà amb les veus de Lildami, Joan Grivé, Luara Mateu i Marina Juks, o Grau x Grau, de la mà de Laura i Jenny Grau.

Com ja és habitual des de fa moltes edicions, l'Acústica tornarà a comptar amb la Fira del Disc, que enguany s'instal·larà a la Plaça del Doctor Ernest Vila, mentre el vessant social el protagonitzarà el Got Solidari, destinat al projecte social Triple a la Desigualtat del Club de Bàsquet Adepaf Figueres. Amb els gots es podrà consumir a les barres de cada escenari i una part de la recaptació anirà a l’entitat esportiva.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Acústica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.