Tal dia com avui

14 de juliol: Tal dia com avui, Pegasus va actuar a Montreux

Recordem fets destacats per a la música catalana esdevinguts el 14 de juliol

Tal dia com avui, el 14 de juliol de 1984, el quartet de jazz-rock Pegasus va tocar al reputat Montreux Jazz Festival

| 14/07/2023 a les 09:30h

Pegasus
Pegasus | Arxiu EDR
Tal dia com avui, el 14 de juliol del 1974, El quartet de jazz-rock de Kitflus, Max Sunyer, Rafael Escoté i Santi ArisaPegasus, actua al venerat festival de jazz de Montreux. El concert es va publicar en LP (1984) i DVD (2011, amb la revista Jaç), amb Pegasus Records.


ALTRES EFEMÈRIDES DEL 14 DE JULIOL
14 de juliol del 1946
Neix a Girona el cantant i actor Toni Cruz. Va formar part de La Trinca, formació que va fundar el 1969 amb Josep Maria Mainat i Miquel Àngel Pascual. Posteriorment, el 1987 va crear amb Mainat i Pascual la productora GestMusic, que ha produït nombrosos programes de televisió com Operación Triunfo o Crónicas Marcianas. Avui, Cruz fa 77 anys.


13 de juliol del 1975
Es publica el Viatge a Ítaca (Movieplay) de Lluís Llach. És un disc fonamental de la carrera del gironí. Amb les lletres basades en textos de Kavafis, Viatge a Ítaca és una obra que neix d'una gran ambició expressiva tant en l'aspecte musical com en el literari. L'obra queda dividida en dues parts (les dues cares de l'àlbum): la primera està dedicada a la composició d'Ítaca i la segona recull quatre cançons i forma part de l'ideari musical català.



13 de juliol de 1979
L’Esquirol acull un festival en contra de l’explotació de mines d’urani a Osona, amb Ramon Muntaner, Maria del Mar Bonet, Rafael Subirachs, Pi de la Serra, Sisa, Duble Buble Esquirols, entre altres.

14 de juliol de 2001
Miquel Gil presenta les cançons d’Orgànic (Sonifolk) al Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, a Vilanova i la Geltrú.
 

Miquel Gil l'any 2001 Foto: Xavier Saumell i Lluís López

Especial: Tal dia com avui
Arxivat a: Enderrock, tal dia com avui, efemèrides, Pegasus, Toni Cruz, La Trinca, Lluís Llach, Visca la Terra, Miquel Gil

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.