Actualitat

La música mallorquina conquereix aquest cap de setmana Barcelona

Els Foguerons de Sant Antoni de Sa Pobla a Gràcia marcaran un cap de setmana molt mallorquí a la Ciutat Comtal

Da Souza, Miquel Serra i Júlia Colom actuaran en diferents sales barcelonines el 26 de gener

Júlia Colom i Da Souza triomfen als VI Premis Enderrock de la Música Balear

| 23/01/2024 a les 18:15h

Júlia Colom en directe
Júlia Colom en directe | Juan Miguel Morales
Barcelona viurà un final de gener molt mallorquí. Com ja és tradició, el darrer cap de setmana del primer mes de l'any acull els Foguerons de Sant Antoni de Sa Pobla a Gràcia, una festa importada de la vila mallorquina i que se celebra anualment a Gràcia des de 1992. A més, però, la programació musical arrelada a Mallorca a la ciutat també s'expandeix amb tres concerts el divendres 26 de gener: el de Da Souza a la sala Apolo, el de Miquel Serra a l'Heliogàbal i el de Júlia Colom al Tradicionàrius, dins de la programació del Circuit Folc i els Foguerons.

Els foguerons de Sant Antoni tindran una programació farcida de música. El dijous 25, el Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia acollirà el concert 'Mallorca màgica', un viatge per les peces del cançoner popular mallorquí de Rafel Ginard a partir del llibre homònim de Carlos Garrido Torres. El mateix dia, el bar del Centre Artesà Tradicionàrius també oferirà una nit de glosa, en què diferents cantadors tant catalans com balears conduiran la vetllada. 

El dissabte 27, el gran dia dels foguerons, xeremiers i glossadors s'acostaran al llarg del matí als diferents mercats de Gràcia per a portar la seva música. A la tarda, la cercavila transcorrerà entre la plaça de la Vila i la Plaça de la Virreina, mentre a la nit, a la mateixa plaça de la Virreïna, hi haurà concerts de ball amb els grups Sedaç i Sonadors Sonats.
 

DA SOUZA, MIQUEL SERRA i JÚLIA COLOM, UN TRIDENT DE LUXE

El divendres 26 de gener també comptarà amb un trident de luxe per a qui vulgui gaudir de més concerts de música mallorquina. Un d'ells serà a l'Apolo amb la banda palmesana encapçalada per Lluís Cabot, Da Souza, que oferirà el seu darrer concert, després que l'any passat anunciessin el seu comiat. Paral·lelament, a la sala gracienca Heliogàbal, l'eivissenc establert a Manacor Miquel Serra presentarà en directe el seu últim disc Las hayas arce (Foehn Records, 2023), i al Centre Artesà Tradicionàrius, Júlia Colom portarà les cançons del seu debut Miramar (La Castanya, 2023) en el marc de la programació del Circuit Folc, el festival Tradicionàrius i els Foguerons de Sant Antoni de Sa Pobla a Gràcia.

Precisament, Júlia Colom i Da Souza van ser els dos grans protagonistes dels VI Premis Enderrock de la Música Balear, atorgats el passat mes d'octubre. La de Valldemossa es va endur els Premis Enderrock de la Música Balear 2023 Millor Artista Revelació i Millor Disc de Cançó per votació popular i Millor Disc de l’Any per la crítica, mentre el quintet palmesà va ser reconegut amb els premis a Millor Disc de Pop-rock, tant per la crítica com per la votació popular. Per la seva banda, Miquel Serra acaba de rebre el Premi Bonet de Sant Pere de la Ciutat de la Palma.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Foguerons, actualitat, edrbalears, Da Souza, Miquel Serra, Júlia Colom, CAT

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.