Cròniques

Prozak Soup porta el tecnomètal més utòpic a Bóveda

La banda valenciana Prozak Soup va actuar ahir a la nit a la sala Bóveda de Barcelona

Prozak Soup a la Sala Bóveda (17/02/2024)

Prozak Soup: «Vull pensar en el futur en clau utòpica i no distòpica»

| 18/02/2024 a les 17:45h

Prozak Soup
Prozak Soup | Sergi Núñez
La banda valenciana Prozak Soup va aterrar ahir al vespre a la sala Bóveda de Barcelona per a presentar el darrer disc Ciborgputi (Beatclap / Gazpatxo FestCultura, 2023). Feia quatre anys -des de la presentació de l'anterior Blablabla (Halley Supernova, 2023)- que la formació no trepitjava la ciutat comtal. Tot i això, el grup va mantenir les grans línies base de la seva música: el tecnomètal amb autotune i guturals, que aquest cop també incorporava el discurs utopicofuturista de Ciborgputi.

Després de l'actuació de les bandes madrilenyes Xpresidentx i Gomad! & Monster, el sextet valencià encapçalat pels cantants Joan Palomares i Rafa Nogueroles van fer un repàs ampli (tot i que no complet) de Ciborgputi amb cançons destacades com la inicial "(A)norma(L)", "Robots i dinosaures" o "Be Yourself", de la qual n'acaba de sortir recentment un videoclip. Menció especial mereix "Mare no vull casar-me", en què es van condensar diversos temes de gran transcendència com la concepció de la família tradicional o el transhumanisme.


Per descomptat, no hi van faltar tampoc els temes més destacats de la seva discografia anterior. La primera d'elles en sonar va ser la nu-metalera amb bases electròniques "Roda el dau" -de Very Empastre (autoeditat, 2017)-, que ja va deixar les grans primeres dosis de veus cridades de Nogueroles. D'aquell treball de 2017, la banda tampoc va dubtar a interpretar altres temes com el que porta el mateix títol que el disc i "Les hores buides".
 
Prozak Soup a Bóveda (17/02/2024) Foto: Sergi Núñez

Una de les recuperacions més encertades de tot el seu cançoner passat va ser "Agost", de Bang! (autoeditat, 2016), amb una base molt metalcore però que alhora deixava protagonisme als sintetitzadors. I, per altra banda, també cal destacar la versió de "Voglio vederti danzare" de Franco Battiato: "Vull veure't dansar", publicada originalment com a senzill el 2016. A més, tampoc hi van faltar altres senzills com "Come on" -de Blablabla- i "Més enllà del vel", publicat el 2014 i que ja enfilava la fi de l'actuació. Finalment, el punt final del concert el va marcar la versió a veu i bases de "Manifest antiròmàtnic", el tema que va donar nom a l'electro-òpera que el cantant Joan Palomares i Pau Berga van idear durant la pandèmia.

El concert va demostrar que, malgrat els tres anys d'inactivitat discogràfica del grup entre Blablabla i Ciborgputi i la distància amb el mainstream de l'escena musical catalana actual, Prozak Soup encara conserva la gran energia i potència per imprimir directes capaços de satisfer al mateix temps tant als més heavies com als d'ànima més ravera.
 
Prozak Soup a Bóveda (17/02/2024) Foto: Sergi Núñez
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, Prozak Soup, cròniques, País Valencià, Bóveda

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.