Actualitat

Carme Canela i Daniel Ferruz, entre els guardonats dels Premis AMJM 2024

Underpool, Jazz Club Vilafranca, Jazzing Festival de Sant Andreu, Begues Jazzcamp i Manel Montañés són la resta de persones i entitats premiades

La gala es va celebrar ahir al vespre a la sala Jamboree 3

| 06/03/2024 a les 12:00h

Carme Canela actuant als Premis AMJM 2024
Carme Canela actuant als Premis AMJM 2024 | Arxiu AMJM
La cantant barcelonina Carme Canela i el pianista saragossà establert a Barcelona Daniel Ferruz són els principals guanyadors dels Premis AMJM 2024 (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya), que es van lliurar ahir al vespre a la sala Jamboree 3 de Barcelona.

Carme Canela va rebre el Premi a la Trajectòria per ser "una de les veus més reconegudes dins el panorama del jazz del nostre país", segons destaca l'organització. Al llarg de la seva carrera, ha treballat amb un ampli ventall d'artistes de jazz, i en els darrers anys, ha publicat discos com Ballads amb Joan Monné (Fresh Sound New Talent, 2018), Celebrating La Fusa amb Jurandir Dã Silva (Fresh Sound Records, 2021) o Lost in the Stars amb Jorge Rossy i Jaume Llombart (Fresh Sound New Talent, 2022). Per la seva banda, el Premi al Jove Talent ha recaigut en Daniel Ferruz per la tasca amb el seu quartet —amb qui ha tret dos discos: Noctis (Fresh Sound, 2019) i Miradas (Underpool, 2022)— i com a docent al Taller de Músics de Barcelona.

A més, els Premis AMJM 2024 també han guardonat el segell Underpool amb el Premi a la Producció Discogràfica, pels seus deu anys d'existència; el Jazz Club Vilafranca amb el Premi a l'Associacionisme; el Jazzing Festival de Sant Andreu amb el Premi a l'Impuls de la música en Viu, pels deu anys de trajectòria del certamen; el Begues Jazzcamp amb el Premi projecte educatiu, per impulsar un seminari que difon el jazz a estudiants tant del país com internacionals; i al gestor cultural i gerent de l'Acadèmia Catalana de la Música Manel Montañés amb el Premi Especial de la Junta Directiva.

Aquesta és la 30a edició dels Premis AMJM, que es lliuren des del 1993. La gala d'ahir al Jamboree va comptar amb la conducció de l'actriu Àurea Màrquez i va finalitzar amb les actuacions dels dos intèrprets premiats: Carme Canela i Daniel Ferruz Quartet.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, premis, actualitat, AMJM, Premis AMJM, Jazz, Carme Canela, Daniel Farruz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.