Es presenta 'Pi de la Serra: l'home del carrer'

Al documental hi apareixen Paolo Conte, Caetano Veloso, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Sabina, Aute, Roger Mas...

| 15/01/2014 a les 15:00h

El Grup Enderrock presenta el documental Pi de la Serra: L'home del carrer, que reivindica per primera vegada la figura i obra del cantautor pioner d’Els Setze Jutges. Al DVD, que s’encarta amb la revista de gener, hi han participat Paolo ConteCaetano Veloso, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Sabina, Aute, Roger Mas i molts altres. La roda de premsa i la projecció del documental serà dijous 16 de gener a la seu de la SGAE a Barcelona, amb la presència dels directors del documental, Guillem Vidal i Sergi Martí,  i el mateix Francesc Pi de la Serra. Sortegem entrades per a aquesta estrena.
 
El 2014 serà l’Any Pi de la Serra coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva trajectòria com a pioner de la Nova Cançó i referent indiscutible de la música moderna catalana. Per tal de commemorar-ho, el Grup Enderrock edita i presenta el documental L’home del carrer, codirigit per Guillem Vidal i Sergi Martí, realitzat per Clack Produccions i amb la coproducció de TVE i la col·laboració de TVC, la Fundació SGAE, l’ICUB i el suport per al finançament de Verkami. 
El DVD es distribueix amb un número especial de la revista Enderrock del mes de gener dedicat a la Generació del 48, la generació màgica de la Cançó dels anys quaranta, que es complementa amb una portada de Pau Riba i Pascal Comelade. L'objectiu del documental és reivindicar la figura de Pi de la Serra en un primer pla de la música del país: repassa la carrera del cantautor, aporta opinions de destacats músics i amics –Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Joaquín Sabina, Luis Eduardo Aute– i incorpora versions en directe d’artistes com Roger Mas, Cesk Freixas, Sanjosex i La Terrasseta de Preixens, a més de Paolo Conte, Caetano Veloso i John Martyn.
 
ANY PI DE LA SERRA
El documental no serà l'únic homenatge de l’Any Pi de la Serra. El festival BarnaSants 2014 programa l'espectacle Si els fills de puta volessin... el Quico es faria caçador (11 d’abril, Teatre Joventut de l’Hospitalet), on les generacions més joves versionaran temes de Pi de la Serra, amb la idea de fer-ne un disc. També se n'editarà una biografia a càrrec del periodista argentí Alejandro Crimi, Jo no hi era però me'n recordo (Comangera, 2014), se li farà un reconeixement a la trajectòria als Premis Enderrock 2014, s’estrenarà un espectacle antològic al festival Strenes de Girona que en mostrarà la cara més blues i elèctrica, i es farà un concert al Jamboree de Barcelona el 20 de febrer, entre altres homenatges que s’anunciaran a la roda de premsa. 

Visionat amb protagonistes
Dijous a les 19 h a la seu de la SGAE de Barcelona es farà el visionat del documental, una emissió pensada per a tots els micromecenes que van fer aportacions al projecte. Enderrock sorteja 5 entrades dobles per veure el documental amb alguns dels seus protagonistes. Envia un correu electrònic a [email protected] amb el teu nom i cognoms i DNI, i entre tots els que hi participeu sortejarem les 5 invitacions.
 
Portada DVD Quico Foto: Arxiu Enderrock
Arxivat a: Concursos