Al juliol el Sanjosex més festiu

El bisbalenc encapçala l'edició de juliol d'Enderrock

| 07/07/2014 a les 12:30h

Sanjosex recupera les seves arrels rock a Festival (BankRobber, 2014), la quarta entrega d'estudi del bandautor bisblenc, que protagonitza la portada de l'Enderrock de juliol. És un disc desenfadat i atrevit produït per Quimi Portet on Carles Sanjosé canta a l'alegria i a l'optimisme per enfrontar-se al dia a dia. Sonen divertits, potents, i ja no estan tan preocupats per mostrar-se tal com són; són una banda fora del comú.
 Portada Enderrock 225

Sanjosex presenta una proposta festiva allunyada del seu anterior disc, Viva! (BankRobber, 2005), molt més mesurat i introspectiu, i inaugura una nova etapa fruit d'una evolució buscada. "Probablemnt és un disc fill de la situació actual, en què cal fotre valor per tirar endavant", afirma el mateix Sanjosé. Ell és el protagonista de portada de l'Enderrock de juliol.

Alegria! És festa major

L'Enderrock 225 també presenta un reportatge en paper de les orquestres a partir de la Transició, des de l'antic Zeleste fins a l'actualitat. Són quatre dècades d'envelat, festa major i recuperació dels carrers per a la cultura popular i dos noms propis del ball, l'Orquestra Plateria i La Salseta del Poble Sec, conjunts que van renovar la manera de fer la música de ball en un moment en què el poble va recuperar les ganes de sortir al carrer. És per això que amb la revista d'aquest mes es pot aconseguir el disc que recull les cançons que l'Orquestra Plateria va enregistrar en directe a les Festes de la Mercè de l'any 2011. La Plateria, amb un impacte brutal que va marcar tot un seguit de bandes dinamitzadores de l'escenari musical de l'època, va ser la primera d'oferir nova música ballable vinculada al seu temps i desarrelada de l'aire folklòric de la generació anterior.



Més novetats

En aquest número també hi podeu trobar una entrevista a Joan Dausà. El músic de Sant Feliu de Llobregat presenta el seu segon disc, On seràs demà? (Right Here Right Now, 2014), que ja el confirma com una aposta de futur del nou pop català melòdic i de qualitat. És un artista de l'espectacle total: arrelat a la televisió i al cinema, ens explica els seus projectes futurs. "Segueixo en la línia de no quedar-me en els límits de què és música i què no, m'agrada jugar amb diferents disciplines", comenta Dausà, conscient del moment especialment dolç que esà vivint.
La revista es completa amb més novetats discogràfiques: el disc signat conjuntament per Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró, l'àlbum del desè aniversari de Cesk Freixas, i els nous treballs de Crator i Miquel Vilella.

Guia de festivals d'estiu
Completen el número més estiuenc d'Enderrock els festivals Anòlia, Palmfest, Festival de Música de Cambrils, Mas i Mas, Beatles Weekend, Sons del Món, Pirineos Sur, Catalunya Dignitat i Llibertat, Pop al Carrer, Cadaqués, Camallera Cançó, Petits Camaleons, Acústica, MMVV, Altaveu, FIMPT, Fira Mediterrània de Manresa i Grec.
Arxivat a: Enderrock