Lexu's, deu anys sobre els escenaris

El grup celebrarà l'efemèride amb dos concerts el 18 i 19 d'octubre

| 26/09/2014 a les 15:00h

Han passat deu anys d'ençà de la publicació de Saps (autoeditat, 2004), el disc de debut del grup català-andorrà Lexu's. El disc inloïa 11 cançons, totes en català, i tenia la producció musical de Lluís Parísé, músic lleidatà que acompanyava la formació en els seus directes. L'àlbum va tenir una rebuda immillorable, i va arribar a ser premiat com a millor disc català de l'any pels oients de Ràdio 4. El grup celebra la dècada d'aquest inici estel·lar amb dos concerts en petit format a l'octubre i un disc recoplatori.
Lexu's Foto: Arxiu Enderrock

Un "moment únic i irrepetible" amb concerts especials amb aforament reduït dins el mateix estudi on s'està enregistrant el nou disc recopilatori dels deu anys és el que ofereixen Lexu's els propers dies 18 i 19 d'octubre, moment en què tindrà lloc la festa de celebració dels deu anys als escenaris dels catalans-andorrans. Aquest serà el moment de culminació de totes les activitats que el grup ha estat duent a terme durant tot l'any, i que acabaran amb la publicació del nou àlbum al desembre. Serà el moment de veure com sonen els vells temes de la banda, que de moment té quatre discos en el seu repertori: Saps (autoeditat, 2004), Sent amb mi (autoeditat, 2006), La vida perfecta (autoeditat, 2008) i Per què no es toquen les nostres mans (autoeditat, 2012).



Si amb Saps el grup iniciava una línia pop-rock de curoses melodies i qualitat literària i plantava la llavor que feia augurar una carrera exitosa, dos anys més tard el grup estrenava Sent amb mi (autoeditat, 2006). La temàtica de les noves cançons girava al voltant d’una paraula que servia com a denominador comú de tots els temes: 'Sentir'. Així, cada cançó expressava una manera de sentir diferents sensacions com la vida, l’alegria, la mort, la tristesa, l’amor, la soledat, etc.



El 2008, Lexu's publicava La vida perfecta (autoeditat), un disc amb sons més directes i energètics on les guitarres prenien nova importància i la banda assolia un nou nivell de maduresa. El seu darrer treball és Per què no es toquen les nostres mans (autoeditat, 2012), un disc on el grup pren una nova direcció, amb el rumb enèrgic dels seus anteriors temes, i alhora es manté fidel a la idea de fer un disc on les peces i la música constitueixin un discurs únic, en aquest cas sobre les formes de comunicació entre les persones.

Les entrades per als concerts de que tindran lloc dissabte 18 d'octubre a les 20 h i diumenge 19 d'octubre a les 19 h ja estan a la venda a través del web del grup.
Arxivat a: Enderrock