Música sostenible i esperançadora

Del 17 al 19 d'octubre el Prat de Llobregat acollirà la festa de l'economia solidària Esperanzah!

| 15/10/2014 a les 06:59h

Arriba la 5a edició del festival Esperanzah!, un esdeveniment que reflexiona al voltant de l'economia social i solidària a través de la cultura i el debat. Un dels eixos de la programació és la música en directe, i grups com Txarango i Manu Chao encapçalen un cartell de fusió i mestissatge.
Txarango Foto: Ibai Acevedo

El toc d'inici del festival serà aquest divendres, i a partir de les 20.30 h pujaran a l'escenari del Parc Nou del Prat de Llobregat Bohemios Autorizaos , les consonàncies llatines de Chico y Méndez , la vitalitat de la multibanda barcelonina Microguagua , els músics i productors Wonder Monster i el grup encapçalat per Juanlu ‘el Canijo’ , Calima . El plat fort de la vesprada, una marea de somnis i esperança, serà a càrrec de Txarango , que segueix rodant amb Som riu (DiscMedi, 2014).
L'endemà dissabte la música començarà una hora abans, a les 19.30 h, amb La Banda de Ton Pare , la sonoritat viatgera de Kimbala , la banda de Càceres Los Niños de los Ojos Rojos i l'explosiu directe de La Sra.   Tomasa . En aquest cas, el recital més esperat serà el de  Manu Chao amb el seu nou projecte La Ventura , un quartet de rock que repassarà el seu repertori més mític. El músic francoespanyol té una estreta relació amb el Prat, i ja hi havia actuat l'any 2007. Els encarregats de tancar la jornada de diumenge del festival seran  The Blackbirds , Kenkeliba , I*mad i l'homenatge a Peret La Txaranga de Pakorro . A més, les dues primeres nits es tancaran amb una sessió electrònica de Dj's.
El lema de la festa de l'economia solidària d'enguany és 'La corrupció. Fem la pastilla més gran del món'. Expliquen des de l'organització: "Ens agradaria fer un paral·lelisme entre la regeneració de l’oli usat i cremat i la seva transformació en sabó i la necessitat social que tenim, com a comunitat, de netejar i regenerar la nostra societat de corruptes". A partir d'aquest leitmotiv el festival ha programat diverses activitats de reflexió i festa, com ara xerrades, tallers i espectacles familiars, concursos i àpats cooperatius. En trobareu tota la informació al web d'Esperanzah!.
Arxivat a: Enderrock