440

Aposta transversal a L'Auditori

L'Auditori presenta la programació completa de la temporada 2017-18

Pau Casals a la Nova York de fa 100 anys

| 27/04/2017 a les 12:26h

Jordi Savall inaugurarà la temporada de Música Antiga commemorant Claudio Monteverdi
Jordi Savall inaugurarà la temporada de Música Antiga commemorant Claudio Monteverdi
Ja s'ha presentat el projecte artístic de L'Auditori de Barcelona per a la temporada 2017-18, durant la qual l'equipament "aposta per programar concerts i projectes transversals que connectin totes les seves programacions: Música Antiga, Cambra, Sampler Sèries, Amplificats, Escenes, Banda Municipal de Barcelona, Servei Educatiu i Museu de la Música, a més de la termporada de l'OBC.

En l'àmbit de la música antiga, destaca la presència que quatre grans batutes. Jordi Savall inaugurarà la temporada amb les Vespres de Monteverdi, que culminaran la celebració del 450è aniversari del compositor. Paul McCrees, al capdavant del Gabrieli Consort & Players, interpretarà El rei Artur, de Purcell. Robert King i el King's Consort oferiran una reconstrucció musical de la coronació del rei George II el 1727 a l'abadia de Westminster. I Philippe Herreweghe, amb el Collegium Vocale Gent, oberirà un programa dedicat completament a Johann Sebastian Bach.

A més, Gustavo Dudamel dirigirà la Filharmònica de Viena el 14 de gener de 2018, interpretant la desena simfonia de Mahler i la Fantàstica de Berlioz, en el que promet ser un dels esdeveniments musicals de la temporada. Els pianistes Daniil Trifonov, Yuja Wang i Lang Lang, així com el Quartet Casals, que celebrarà els seus vint anys amb la integral dels quartets de Beethoven, són altres dels noms propis de la programació.

Entre les novetats, s'engega un nou cicle dedicat al lied que es farà amb la col·laboració de la Schubertíada de Vilabertran i el Centro Nacional de Difusión Musical, mentre que el festival Emergents, concebut com un gran aparador per a joves valors nacionals i internacionals, s'ampliarà a dues setmanes i incorporarà la música antiga amb la creació de la Jove Capella Reial de Catalunya, tutelada per Jordi Savall, i també la composició contemporània amb el naixement de l'ESMUC Ensemble.

Per la seva part, la Banda Municipal de Barcelona col·laborarà amb el director i compositor Johan de Meij i també dedicarà un programa d'homenatge al cineasta Federico Fellini. I les Sampler Sèries, la temporada estable dedicada a la nova creació, presentarà novetats vinculades a artistes com el ballarí Albert Quesada, el compositor Octavi Rumbau, l'ensemble Funktion, Miquel Bernat i el Klangforum de Viena.

Finalment, els cicles Amplificats i Escenes depararan l'oportunitat de comprovar com revisiten obres clàssiques jazzistes com Toni Vaquer, Ramon Prats, Jordi Matas i Marco Mezquida, i també com sonen els nous projectes encarregats a la coreògrafa Sònia Gomez, el grup Astrio, Pau Puig i Pere Gumbau, entre altres.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Amplificats, Sampler Series, Música antiga, L'Auditori

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.