A la propera Fira Mediterrània...

Chango Spasiuk i Kepa Junkera, Carles Belda i Sanjosex, Coetus i Carles Dénia...

| 13/06/2016 a les 19:00h

Ja s'han anunciat els primers confirmats de la dinovena edició de la Fira Mediterrània, centrada en la cultura popular i les músiques del món. Les primeres confirmacions són Fanfare Ciocarlia, Càntut de Sanjosex i Carles Belda, i Coetus amb Carles Dénia i els acordionistes Kepa Junkera i Chango Spasiuk, entre altres.

L'acordionista Chango Spasiuk serà una de les estrelles de la propera Fira Mediterrània de Manresa

L'espectacle inaugural de la Fira Mediterrània estrenarà de manera mundial la unió dos dels millors acordionistes del panorama actual: el basc Kepa Junkera i l'argentí Chango Spasiuk presentaran l'espectacle Mar de fuelles, coproduït per la Fira. El projecte uneix la tradició trikitixa d'Euskadi i el chamamé de l'Amèrica del Sud.

Spasiuk ja va visitar el CAT de Gràcia fa poc més d'un any, dins el cicle Hamacas de la Casa Amèrica Catalunya. Aquí podeu llegir la crònica d'aquell concert i aquí l'extensa entrevista que vam fer a l'acordionista al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, en col·laboració amb Sons de la Mediterrània

La dinovena edició portarà el que han batejat com a "matrimonis sorprenents", és a dir, creacions d'allò més creatives entre músics i gèneres diversos: la fusió combativa dels valencians Aspencat en la seva versió més acústica al costat de l'orquestra de corda Camerata Bacasis; la multitudinària formació de percussió Coetus amb el cantaor Carles Dénia presentant un repertori conjunt que també es materialitzarà en un futur disc, i per la seva banda, els guanyadors del Premi Teresa Rebull, Carles Belda i Sanjosex, que donaran a conèixer el projecte guardonat Càntut, una mirada contemporània a les cançons que cantaven els nostres avis. 

Mayte Martín tornarà a la Fira i enguany hi presentarà A flamenco por testigo, acompanyada per una banda de músics on destaca el guitarrista Pau Figueres. La cantant d'Albacete Rozalén presentarà nou disc a Manresa, mentre que la formació balcànica Fanfare Ciocarlia celebrarà vint anys. 

A la Fira la música tindrà sinergies amb altres disciplines artístiques. És el cas del primer projecte escènic d'Enric Montefusco (excantant de Standstill): Tata mala. El músic fusionarà l'avantguarda amb la cultura popular en un nou col·lectiu inèdit i inusual: el grup de teatre-dansa Los Corderos i l'actriu i ballarina Sònia Gòmez i els Falcons de Barcelona, entre d'altres. 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, aspencat, manresa, belda, fira mediterrània, octubre, sanjosex