ACTUALITAT

El Mercat de Música Viva de Vic anuncia la seva reinvenció

Els concerts s'enregistraran prèviament i s'està treballant perquè alguns siguin presencials en funció del desconfinament

La part professional del MMVV serà en línia

La programació primarà les propostes artístiques del Principat, apostant pel quilòmetre zero

Com seran els festivals d'estiu del 2020 a Catalunya?

| 12/05/2020 a les 19:09h

Marc Lloret, director del MMVV
Marc Lloret, director del MMVV | Xavi Torrent
El Mercat de Músic Viva de Vic, com la resta d'esdeveniments de música en directe, s'ha reinventat per l'edició 2020. El Mercat seguirà celebrant-se en les dates previstes, del 14 al 19 de setembre del 2020, però amb algunes novetats notables pel que fa a la celebració. El director artístic del MMVV, Marc Lloret, ha defensat aquests canvis donada la "impossibilitat de redimensionar el Mercat, que alhora ha de seguir donant alternatives professionals". 

Les activitats professionals se celebraran en línia de manera excepcional, mantenint, però, el caràcter d'apropament entre compradors i venedors de música en directe. D'aquesta manera, s'implementaran pitchings per poder presentar projectes, i webinars amb temes d'interès per al sector.

Concerts en línia
Pel que fa als concerts, la programació oficial s'enregistrarà en vídeo uns dies abans de les dates del MMVV a L'Atlàntida de Vic, amb una producció homogènia, i s'exhibirà en obert a través de la plataforma YouTube durant els dies del Mercat. L'organització activarà un equip professional de realització per vetllar per la qualitat d'àudio i vídeo dels concerts.

Pel que fa a la programació en format 'festival', s'intentarà –en funció de la normativa– habilitar alguns espais de Vic per programar concerts més orientats als espectadors osonencs. Tot i això, caldrà tenir en compte les redimensions d'aforament i el públic potencial de cada proposta, per buscar la màxima coherència possible i minimitzar els possibles problemes d'ordre públic.

La programació artística primarà les propostes artístiques catalanes, apostant pel quilòmetre zero. Serà impossible portar programadors i artistes estrangers, però es treballarà perquè participin de la part en línia del Mercat. Així mateix, s'està treballant amb la resta d'organismes públics de l'Estat perquè complementin la programació amb enregistraments en vídeo dels seus artistes.

El Mercat de Música Viva de Vic és el primer dels mercats professionals dels Països Catalans que ha anunciat com es reorganitzarà per afrontar la crisi de la COVID-19, després de l'anunci de l'edició en línia del Primavera Pro i l'ajornament del Sónar +D. Ara per ara, no ha transcendit com afrontaran les edicions d'enguany mercats musicals com la Fira Mediterrània de Manresa, el Trovam o el Fira B!
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, festival, coronavirus, MMVV, Mercat de Música Viva de Vic, mmvv, marc lloret

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.