videoclips

Xarim Aresté: «'Ple d'amor' tracta sobre la saviesa del nostre propi instint»

El cantautor de Flix presenta el primer avançament de l'àlbum 'Ses entranyes'

El músic tocarà en directe a la gala dels Premis Enderrock 2022, el 3 de març a l'Auditori de Girona

Oques Grasses, Joan Dausà i La Fúmiga són els artistes més nominats per votació popular dels Premis Enderrock 2022

| 28/01/2022 a les 17:30h

El cantautor de Flix Xarim Aresté
El cantautor de Flix Xarim Aresté | David Ruano
Que el cantautor de Flix Xarim Aresté no arribi als 40 anys i tingui rere seu més d’una dotzena de discos de creativitat desbordant no és una cosa que es pugui dir de qualsevol artista. El nou disc, Ses entranyes (RGB Suports, 2022), arribarà just després d’una raresa en castellà amb el mateix segell, Marx Esteria de la Franja (2021), en un moment d'impàs a la seva trajectòria. Avui presenta "Ple d'amor", la cançó que obrirà el nou disc, en què ha tret la seva millor versió de la veu pròpia.


"Ple d'amor" sembla una folksong contra la violència de gènere quan cantes 'la pell de vellut i un cor ben ple d'amor'. Et sents implicat en aquesta conscienciació a viure l'amor d'una manera 'menys animal' per part dels homes? 
L'amor és una cosa animal. Portar l'amor a un terreny mental és justament el que provoca el conflicte. Perquè la ment sol convertir l'amor en por, i la por és la porta d'entrada cap a tota violència. Aquesta cançó tracta sobre la saviesa del nostre propi instint. No és fàcil destriar un pensament d'un saber. És una feinada. Però els sabers són alliberadors i els pensaments, just el contrari. La música però ens ajuda ocasionalment a eliminar de l'equació la ferralla mental que ens impedeix gaudir d'una certa sensació de plenitud.

Com és que vas triar una altra cançó, "Ses entranyes", com a la que relliga l'àlbum?
En aquest disc he estat conscient que comptava amb alguns dels millors músics que he conegut mai. La idea era senzillament donar-los el màxim espai possible i que tot plegat estigués governat per la frescor de les nostres entranyes. Quan ens vam posar a tocar, les cançons van prendre les seves pròpies decisions, i doncs així va ser. He utilitzat el títol d'aquesta peça en concret per a donar nom al disc, just per aquest motiu. Es van prendre moltes decisions en poc temps, i això va fer que tot tingués a veure més amb l'entranya que no pas amb cap concepte.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Xarim Aresté, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.