ENTREVISTES

Arbre: «Tot prové del meu número de vida, el 3»

Conversem amb Agustí Busom sobre el primer volum d''Arbre3'

Agustí Busom, arrels, tronc i capçada

| 10/06/2022 a les 14:30h

Agustí Busom
Agustí Busom | Anna Galí
Després de més de 10 anys de trajectòria i 6 àlbums, Agustí Busom tancava el pseudònim musical Abús per obrir un nou projecte amb el disc Arbre (U98 Music, 2020). Ara, amb una proposta homònim presenta una nova etapa amb l'EP Arbre3 (SensArt, 2022), que inclou 3 cançons: "Benvinguts a mar" i dues instrumentals. Aquest és el primer volum de 3, un número molt especial per Busom, tal com ens explica en aquesta entrevista.Un cop tancat Abús, què t'ha fet engegar el projecte Arbre?
Mai he tingut la idea de deixar de fer música, sinó de ser cada cop més lliure en la manera de fer-ne i enfocar altres projectes que amb Abús no tenien cabuda. Potenciar la meva música instrumental i experimental és una de les raons per tornar amb un nou projecte.

L'EP es diu 'Arbre 3'. Quina dèria tens amb el número 3?
El 3 i els seus múltiples són la base sobre la qual giren tots aquests temes i la seva creació. Les estructures musicals són múltiples de 3, les durades també, les lletres tenen estructures basades en els seus múltiples, etc. Tot prové del meu número de vida, que és el 3, i tots els temes estan lligats a la potència i relació amb la natura que té aquesta proporció en les cultures del món. Des de temes religiosos i espirituals a Fibonacci. Hi ha altres exemples com la meva data de naixement, el 12-05-1975 (1+2+5+1+9+7+5=30), o el planeta Terra que és el tercer des del Sol.


A "Benvinguts a mar" jugues amb la semblança fonètica de "mar", "març" i "Mart". Què has volgut explicar en aquesta cançó?
"Benvinguts a mar" és el viatge d'un buscador en un planeta que no sap si és el seu. Emet senyals i s'endinsa en diferents paratges per adornar-se que en arribar al mar ja és al lloc que li pertoca, i ara és ell qui ha de donar la benvinguda als nous arribats. O potser ja hi eren també, de fa temps? És el planeta Terra, Mart? Març sona fonèticament igual que Mars, en anglès Mart. Un tripijoc poètic. El personatge no sap ben bé en quin món es troba.

Has volgut acompanyar aquest senzill amb dues peces instrumentals. Quin significat té la seva durada i numeració?
La durada total dels volums sempre serà de 18 minuts. Cada tema varia en la seva durada per tal d'arribar a aquest total, basats en valors que s'aproximin a 3, 6 i 9.
 

Agustí Busom Foto: Anna Galí


Per a aquest projecte t'has envoltat de nous músics. Com has format aquesta  banda?
La banda pels directes és una cosa i la de producció musical i gravació és una altra. Treballo amb 3 estudis diferents i els músics els trio segons cada Volum per adquirir un tractament sonor adequat a la meva recerca sonora.

Ara has presentat un primer EP de tres cançons. Què descobrirem als
propers volums?

Els 3 Volums seran un amb una cançó en català, un amb una en espanyol i un altre amb una en anglès, envoltats de 2 instrumentals cadascun amb diferents tractaments musicals. Això farà un total de 9 temes amb una durada de 54 minuts. Tot múltiple de 3. Si en aquesta primera entrega ens hem acostat als anys 70, la resta de volums tindran tractaments dels anys 90 i 2000 respectivament. 3 moments musicals que han estat clau per a mi i que m'influencien completament a l'hora de crear i elaborar la meva música.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Agustí Busom, Arbre, entrevistes, actualitat

COMENTARIS

Benvinguts a mar

Anònim, 12/06/2022 a les 19:56

M'ha agradat la lletra, música i vídeo.
Benvingut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.