cròniques

La celebració dels 30 anys d'Enderrock amb Maio, Lluís Gavaldà & Joan-Pau Chaves, i Koers

Ahir es va viure el penúltim concert del cicle de celebració dels 30 de la revista al Palau Robert

30 Anys d'Enderrock amb Maio, Lluís Gavaldà & Joan·Pau Chaves i Koers

Enderrock celebra 30 anys amb un cicle de concerts

| 18/05/2023 a les 11:45h

Imatge il·lustrativa
Ahir, el Palau Robert va acollir el penúltim concert del cicle de celebració dels 30 anys d'Enderrock. Ens hi van acompanyar la santandreuenca Maio, el cantant i el teclista d'Els PetsLluís Gavaldà & Joan-Pau Chaves, i la banda de reggae lleidatana Koers.

El tret de sortida el va donar Maio, que acompanyada de la banda que forma amb Sam i Zoe, va repassar en directe el seu disc debut Des dels marges (Propangada pel Fet!, 2023), a més d'alguna cançó inèdita. El projecte de Serrasolsas posa el focus en els missatges reivindicatius, sense deixar de banda una reivindicació tant o més important que la política: l'emocional. Així ho va demostrar ahir amb peces com "Lluevo" o "Decimales" -una cançó que explica que li va servir de teràpia un estiu en què no estava bé però no es podia permetre anar al psicòleg-. També va estrenar-hi en primícia "Suau", un tema explícitament sexual que es publicarà el juny, i no hi van faltar hits com "Progresso adequadament" o "Precari-eté". 
 

Maio al Palau Robert en el cicle de celebració dels 30 anys d'Enderrock Foto: Juan Miguel Morales


Tot seguit, van pujar a l'escenari Lluís Gavaldà Joan-Pau Chaves, cantant i teclista d'Els Pets, respectivament. En un format més intimista, van repassar algunes de les cançons més celebrades de la discografia del trio de Constantí, com "Això és espectacle", de l'àlbum homònim en directe, o "Vespre", del disc de debut, que el públic va rebre entre crits i aplaudiments. A més, el duet va dotar d'una nova vida i significat a algunes de les cançons d'Els Pets, mesclant-les amb destresa amb èxits internacionals. Així, "La colla" -Agost (Discmedi, 2004)- es va convertir en un medley amb fragments de "Piano Man" de Billy Joel i "Vitamina sol" d'Antònia Font; al "Thunder Road" de Bruce Springsteen li van sumar "Pantalons curts i genolls pelats" del Brut natural (Discmedi, 1994); i van afegir a "Per què no vens" l'inici de "Menuda" de Serrat i "Waiting in Vain" de Bob Marley. El duet va posar punt final al seu concert amb "Està plovent" -Calla i balla! (Discmedi, 1991)-.
 

Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves al Palau Robert en el cicle de celebració dels 30 anys d'Enderrock Foto: Juan Miguel Morales


La nit va acabar amb la festa de ritmes jamaicans de Koers. Després de 10 anys de trajectòria, la formació lleidatana va demostrar la seva desimboltura a l'escenari, on destacaven especialment Martí Reig (bateria) i Kelly Isaiah (veu), sempre encertats. Sens dubte, el grup va saber connectar amb el públic, fer-lo cantar i encomanar-li la seva festivitat, amb temes com "Som", "New Day", "Àfrica" i "When She Dance" -That Day (Halley Records, 2020)- o "Red Light" i "Fins al final" -Unbroken (Halley Records, 2017)-. El comiat amb "Vuela" va ser corejat per tot el Palau Robert, que va cantar encara amb més força quan Koers va combinar la cançó amb la tornada d'"Is This Love" de Bob Marley i "Lion".
 

Koers al Palau Robert en el cicle de celebració dels 30 anys d'Enderrock Foto: Juan Miguel Morales


El cicle acabarà el pròxim dijous 25 de maig amb les actuacions d'Al·lèrgiques al Pol·lenGertrudis i Sexenni, després que ja s'hagin celebrat els de Júlia Colom, Socunbohemio i Anna Andreu (10 de maig), i MTINESRenaldo & Clara i Ginestà (3 de maig). Pots aconseguir aquí les teves invitacions gratuïtes per assistir-hi.
 
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, koers, joan-pau chaves, lluís gavaldà, Enderrock 30 anys, Maio, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.