actualitat

L'Heliogàbal s'amplia i ho celebra amb La Ludwig Band i Julieta

Ahir la sala gracienca Heliogàbal va fer oficial la seva ampliació amb un acte on van actuar La Ludwig Band i Julieta

| 08/06/2023 a les 14:30h

La Ludwig Band a l'Heliogàbal
La Ludwig Band a l'Heliogàbal | Sergi Núñez
La sala Heliogàbal s'ha convertit en els darrers anys en un centre neuràlgic gracienc i en un puntal en la programació de petit format a Barcelona, d'artistes reconeguts però també posant una especial atenció a propostes emergents. Ara, la sala ha pogut ampliar l'espai i la capacitat, amb un espai adjacent que dobla els metres quadrats que tenia abans i una nova tarima que deixa enrere els concerts a peu de la pista. Ahir, l'Heliogàbal va inaugurar oficialment la remodelació amb un acte on van actuar Julieta i La Ludwig Band.

"Seguim treballant el petit format, però en un espai de luxe a l'alçada de les grans sales", va assegurar un dels responsables de l'Heliogàbal, Xavi Bruguera. "Continuarem amb la mateixa essència, apostant pel teixit cultural de base i els grups que comencen", va afegir. Precisament, un dels projectes que hi va començar va ser Julieta, que hi va fer un dels primers concerts: "va ser el primer bolo de gent que era fan i comprava l'entrada, i no amics". A més, la cantant barcelonina admet que, malgrat haver actuat i omplert sales com l'Apolo o Paral·lel 62, "la sensació de quan vaig tocar a l'Heliogàbal no l'he tornat a tenir".
 

Heliogàbal abans de la reforma, en un concert de Pinpilinpussies (2020) Foto: Xavier Mercadé


La jove artista, que està vivint un ascens de popularitat meteòric, va actuar a la sala en un format més familiar i que s'allunya del que ja s'ha convertit en el seu directe habitual: res de ballarines, només era ella dalt la tarima, amb un DJ. I tot i així, va saber convèncer el públic, ballant i omplint l'espai ella mateixa interpretant els seus temes més nous i també els seus grans hits com "Club" -a la qual va convidar a cantar Maria Hein-, "Clar que t'he trobat a faltar -tema publicat en el disc de The Tyets Èpic solete (Luup Records, 2023)-, "Ens besem", "Cari" o "Trenca'm el cor".
 

Julieta a l'Heliogàbal (2023) Foto: Sergi Núñez


El segon convidat de la nit era el grup d'Espolla La Ludwig Band, que en un directe enèrgic i de l'alta qualitat a la qual ens ha acostumat, va presentar alguns dels seus darrers temes, com "El meu amor se n'ha anat de vacances", "Desembre" o "De puta mare". També hi van interpretar la inèdita "Manela, no vull currar per vostè", algunes cançons de l'últim disc -La mateixa sort (The Indian Runners, 2023), guanyador del Premi Enderrock 2022 a millor disc de l'any-, com "30 monedes", "Tren a València", o "El fill del rei", i d'altres d'anteriors com "El racó del romaní" -que el cantant Quim Carandell va haver d'interpretar amb una corda petada de la guitarra- i la picada d'ullet al seu debut amb "Les calderes d'en Pere Buteru". El concert el van rematar amb l'emblemàtica "S'ha mort l'home més vell d'Espolla".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Heliogàbal, la ludwig band, Julieta, heliogàbal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.