Festivals

L'Alma Jardins de Pedralbes s'estrena al Poble Espanyol

L'onzena edició del festival arrenca demà fins al 27 de juliol

Per primer cop, el cicle se celebra al recinte del Poble Espanyol de Barcelona

Fito Páez, Chris Isaak, LP, Anastacia o Toquinho, són alguns dels artistes programats

| 10/07/2023 a les 14:00h

LP, en una edició passada del Festival Jardins de Pedralbes
LP, en una edició passada del Festival Jardins de Pedralbes | Xavier Mercadé
Demà comença l'onzena edició del festival Alma Jardins de Pedralbes, que per primer cop se celebra al Poble Espanyol. Coincidint amb els deu anys des de la creació del festival als Jardins de Pedralbes de Barcelona, la cita musical estiuenca de referència s’ha traslladat enguany al recinte de Montjuïc, sense renunciar a la denominació de l’indret on s’havia desenvolupat fins ara ni a una programació plena d’estrelles. Les repassem una per una.

FITO PAÉZ
11 i 24 de juliol

L’encarregat d’obrir el festival en la seva nova ubicació serà un cantautor selecte que és a més història viva del rock en espanyol. L’argentí Fito Páez té un repertori de clàssics infal·libles com “Mariposa teknicolor”, “El amor después del amor” o “Al lado del camino”, als quals cal afegir un darrer disc intimista, The Golden Light (Sony, 2022), enregistrat tot sol a piano, que inclou fins i tot una peça en anglès cantada a capel·la, “The Moon over Manhattan”. Les entrades per al concert inaugural ja estan exhaurides i, per aquest motiu, s'ha anunciat una segona data per al dia 24.


CHRIS ISAAK
12 de juliol

Un dels cantants i compositors més respectats del pop-rock nord-americà, amb èxits immortals com “Wicked Game” o “Blue Hotel”. Al californià no li cal publicar un disc cada dos anys, perquè amb el segell Wicked Game grava el que vol i ho fa amb llicència de distribució multinacional.


LP
13 de juliol

Laura Pergolizzi va néixer a Long Island (EUA) i és una cantant i compositora coneguda com a LP. Es va traslladar a Los Angeles el 2010 i ja ha gravat sis àlbums propis, tot i que també escriu cançons per a altres artistes com Cher, Backstreet Boys, Rihanna o Christina Aguilera.


JACOB COLLIER
14 de juliol

El jove londinenc no arriba als 30 i ja és el primer artista britànic que ha rebut un premi Grammy per a cadascun dels seus quatre primers àlbums. Ha col·laborat amb artistes com ara Coldplay –junt amb We Are King a la cançó “Human Heart”– i regala directes d’alta intensitat energètica.


ZAHARA + DELAPORTE
15 de juliol

Al disc Reputa (Gozz Records, 2022) la cantant de Jaén Zahara va convidar veus que admirava per reinterpretar algunes de les cançons de l’anterior, Puta (Gozz records, 2021), entre les quals Alizzz i Rodrigo Cuevas, i qui compartirà amb ella escenari a Barcelona a la Zahara Rave, Delaporte.


ANASTACIA
16 de juliol

Anastacia és coneguda com la reina de l’sprock.La veu i la barreja d’estils de la nord-americana la van portar a crear un gènere propi que és fruit d’una combinació de soul, pop i rock.


BASTILLE
17 de juliol

Una dècada de pop melancòlic ha connectat el quartet anglès amb el públic d’arreu del món. El 2023 celebra el desè aniversari del debut, All This Bad Blood (Virgin, 2013), amb el qual ja va conquerir les llistes d’èxits.


GUSTAVO SANTAOLALLA
18 de juliol

Desandando el camino és un viatge per la vida de Gustavo Santaolalla a través de la seva música, des la seva primera banda a l’Argentina, Arco Iris, fins a Bajofondo, el grup d’electro-tango premiat amb diversos Grammy llatins. Un recorregut que inclou les oscaritzades bandes sonores de les pel·lícules Brokeback Mountain i Babel, així com la música del videojoc i la recent estrenada sèrie de HBO, The Last of Us.


GUITARRICADELAFUENTE
19 de juliol

El cantautor de Benicàssim s'ha convertit en un dels artistes amb més projecció del panorama espanyol amb un primer treball, La cantera (Sony Music, 2022), en què la seva càlida guitarra acústica entra en contacte amb la música d'arrel però també amb els sintetitzadors.


LOS PALMERAS + CHICO TRUJILLO + GUACAMAYO TROPICAL DJS
20 de juliol

Ritmes tropicals i caribenys a dojo, per celebrar mig segle de Las Palmeras. L’agrupació va néixer el 1972 i 'any passat van engegar el tour La ruta del oro omplint estadis a l’Amèrica Llatina i propagant la seva marxa, amb grans èxits com “Cumbia luna”, “Voló la paloma” o “El bombón asesino”. Enguany llançaran dos nous discos que presentaran en directe.


SOFT CELL
23 de juliol

El duet de synth-pop Soft Cell és conegut per la seva exitosa versió del 1981 de “Tainted Love” de Gloria Jones, que convertia la melodia pop-soul original en una cançó electrònica. El cantautor Marc Almond i el productor i multiinstrumentista Dave Ball es van tornar a reunir el 2002 i van aconseguir de nou l’èxit amb “The Night”.


TOQUINHO
25 de juliol

El gran exponent de la música popular brasilera va celebrar 75 anys el 2022. Toquinho actuarà en quartet amb la cantant Camilla Faustino, Eduardo Penz (baix) i Mauro Martins (bateria).


M-CLAN + SEGURIDAD SOCIAL
26 de juliol

La formació murciana liderada per Carlos Tarque i Ricardo Ruipérez torna per electrificar els seus grans èxits, igual com farà amb els valencians Seguridad Social el seu líder José Manuel Casañ.


GORAN BREGOVIC + BALKAN PARADISE ORCHESTRA
27 de juliol

Un dels compositors més importants de la regió balcànica uneix de nou partidaris de diferents religions per “ballar i beure”, com ja va fer a Three Letters from Sarajevo (Tetak / Decca Music, 2017).

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Alma Festival de Pedralbes, jardins de pedralbes, poble espanyol

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.