actualitat

El 'Nadal Mix' que no sabies que necessitaves

Una trentena d'artistes participen en el recopilatori 'Nadal Mix 2023', orquestrat pel productor Roots

| 05/12/2023 a les 10:15h

Mushka, 31FAM i Flashy Ice Cream tornen a col·laborar a «Estic per tu», amb Greta, en el recopilatori 'Nadal Mix 2023'
Mushka, 31FAM i Flashy Ice Cream tornen a col·laborar a «Estic per tu», amb Greta, en el recopilatori 'Nadal Mix 2023'
T'imagines un dinar de Nadal on, en comptes de sonar versions de nadales trillades, sonin cançons nadalenques amb les veus de The TyetsMushkaFiga FlawasTriquellSocunbohemioMaria HeinFerran Palau, Sexenni31 FAMFlashy Ice CreamDan Peralbo o Xicu? Bé, això és una realitat, o ho serà ben aviat gràcies al nou disc recopilatori Nadal Mix 2023 (Luup Records), que ha coordinat el productor Roots.
 

Roots a La Kate Studios (l'estudi de The Tyets) de Mataró 


"Ja feia un parell d'anys que quan s'acostaven aquestes dates dèiem entre la nostra colla que havíem de gravar un disc de temàtica nadalenca. Sempre ens havia fet gràcia perquè els àlbums de Nadal són una tradició molt visual i atractiva tant per als músics com per als melòmans. Però arribàvem a final de novembre i ja no hi ha temps." La declaració és del músic maresmenc Pau Ruz 'Rooots', molt present en l'escena del reggae i el pop, i ara conegut com a guitarrista de The Tyets i productor de Mushka. Finalment, aquest any, Roots ha estat el xef encarregat de coordinar un recopilatori substanciós que, com els àpats del cicle nadalenc, es presenta calòric i elaborat amb una trentena d'ingredients servits en disset plats. 

Aquest any la idea es va concretar una mica abans, així que, tot i que igualment els ha calgut córrer, el recull on s'ajunta la nova escena musical catalana per cantar cançons de Nadal veurà la llum amb un fort component generacional i d'amistat. La guspira inicial es va produir mentre es preparava un altre disc: "Estàvem amb Mushka  fent una estada de creació a Vilobí d'Onyar per al sueu proper àlbum - continua Roots- i els últims dies va venir 31 FAM. Jo soc un productor diürn, però ells són nocturns, i van aparèixer a les dues de la matinada. Allà va néixer el primer tema, al qual es van afegir Flahy Ice Cream i Greta. Va quedar molt bé, vaig comentar el projecte amb el teclista de The Tyets, Pau Calero, tothom es va anar animant i a partir d'aquí la bola de neu es va anar fent grossa".

I el cert és que ha anat agafant gruix, perquè al final la llista de participants és ben llarga. "Hi podria haver mil artistes més - estaca Roots-, però vam intentar que fossin músics propers o altres que ens agraden i volíem que hi fossin, com per exemple Socunbohemio, amb qui no tinc no un contacte directe, però m'interessa molt el fa".

La tracklist d'aquest Nadal Mix 2023 constarà de disset cançons: "Rafa Nadal" (31 FamMuhskaGretaFlashy Ice Cream i Roots), "Carbó" (KuuCalagherAymax i Roots), "Cringemass" (Triquell), "Falta el teu nom"(TropikoXavier Abellaneda i Boom Boom Fighters), "Pare Noel a la deriva" (Socunbohemio), "Tió" (Dan Peralbo i El Comboi), "Calendari d'Advent" (Dani6ixEnMatu i IzzKid), "Peus gelats" (Maria Hein, Galgo LentoLluc Planas), "Amb tu" (Massaviu), "Vull el meu regal" (Martigo), "La millor època de l'any" (The Tyets), "Merry Xmas" (Xicu), "Aquest any seré millor" (Sexenni), "El tió no vol cagar" (Cookah P i Boom Boom Fighters), "Ja ha aaribat el Nadal" (EnNisu), "Jaleo nadalenc" (Figa Flawas) i "Si no sigués nadal" (Ferran Palau i Sr. Chen). [Títols provisionals].

Així sona un fragment del tema nadalenc que ha fet Sexenni per al Nadal Mix 2023:
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Nadal Mix, The Tyets, Mushka, Figa Flawas, Triquell, Socunbohemio, Maria Hein, Ferran Palau, Dan Peralbo, Xicu, Roots, actualitat, recopilatori

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.